A hetedik fordulót rendezték a női Magyar Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokság alapszakaszában. A nyári átalakulást követően a SzoESE remekel az idei pontvadászat során. Hol teljes kerettel, hol tartalékosan, de eddig a kiemelt mérkőzéseiket sikerrel vették Szabó László tanítványai. Nem véletlen, hogy a nyugati csoport harmadik helyén állnak, amely rájátszást érő pozíció is.

Ugyanakkor nem volt könnyű helyzetben a szombathelyi csapat, hiszen a veretlen listavezető, a bajnokaspiráns látogatott a Gál László Egyetemi Sportcsarnokba. Hiába a nagyobb rutin és a hosszabb kispad a SzoESE a rá jellemző kemény védekezésével meglepte ellenfelét. Hiába cserélte játékosait a fővárosiak mestere, nem sikerült fogást találni a vasi együttesen.

A stabil védekezés mellett jutott erő a pontos támadásokra is, ezzel pedig 10 perc után – hatalmas meglepetésre – a SzoESE állt nyerésre. A folytatásban is nagy csata zajlott a pályán, ekkor viszont szép fokozatosan megközelítette ellenfelét az ELTE-BEAC, majd fordított. A szombathelyiek több büntetőt is rontottak, emiatt a nagyszünetben 32-35-ös állást mutatott az ereményjelző.

A szünet sem törte meg a SzoESE lendületét, igaz támadásban nem mindig ültek a dobások. Védekezésben viszont sikerült többször is hibára késztetni a fővárosiakat. Horváth Fruzsina pontjaival pedig ismét lőtávolságon belülre került a házigazda. Az utolsó etapra viszont elfogyott a lendület és a fáradtságnak nyomai is meglátszódtak Szabó László tanítványain.

Ezt használta ki a vendég alakulat, amelyet nagyon kemény küzdelemre kényszerített a szombathelyi csapat. Helyenként sziporkázó játékkal alaposan meglepte a nagynevű ellenfelet. Kis szerencsével és hatékonyabb dobószázalékkal akárt még szorosabb végeredmény is születhetett volna. A vereség ellenére továbbra is harmadik helyen áll a SzOESE.

SzoESE – ELTE-BEAC 54-73 (21-18, 11-17, 15-20, 7-18)

SzoESE: Mezősi A. 11/3, Horváth Fruzsina 22, Horváth Fanni 6, Balogh V. 3/3, Plózer P. 10.
Csere: Horváth K. 2, Mák B. -, Sághi B. -.
Vezetőedző:

Az ELTE-BEAC legeredményesebb játékosa: Nagyi T. 15/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!