A Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa valamint a Korcsolya-, és Extrémsportok Szövetsége a Vargaréna 25. évfordulójára elismeréseket adományozott azoknak a görkorcsolyázóknak, akik pályafutásuk során a street görkorcsolyázás területén maradandót alkottak. Mindezt ünnepélyes keretek között vehették át az egykori sportemberek.

Varga Jenő, a szombathelyi Skate Park megálmodója és megvalósítója emlékezett vissza a kezdetekre. Még 1997-ben a Puskás Szakképző sportpályájáira álmodta meg a parkot, amelyen olyan elemek kaptak helyet, ahol a görkorisok elkápráztatták a közönséget. Évente tizenöt bemutatót tartottak, ezeket minden alkalommal hatalmas érdeklődés övezte. Talán nem véletlenül.

A rendezvényeken állandó jelleggel műsorvezetője is volt Varga Jenő edző, sporfeltaláló, a sportág megyei meghonosítója. A különleges versenyekre a slide cross, slide párbaj, a 100 méteres slide versenyekre, a magasugró versenyre, melyek az országban egyedülálló versenyszámok voltak. A legnagyobb nézőszám Zalaegerszegen volt, mintegy 1500 ember szurkolta végig a bemutatót.

A legnagyobb elismerésre 2002-ben került sor, akkor az Amerikai Egyesült Államok világbajnok gördeszka válogatottja tette tiszteletét a Vargarénában, ahol látványos bemutatót is tartottak. Máig a gyorsasági rekordot kitámasztás nélküli autó fogással is a szombathelyiek tartják: Bártfai Zsombor 132 km/h sebességgel száguldott még a Pannonia Ringen.

A kitüntetéseket a Tanács elnöke Prof. dr. Gadányi Károly és Varga Jenő szakági elnök adták át a kimagasló teljesítményt nyújtó sportolóknak, a sportág legendáinak. Varga Jenő elmondta hatalmas öröm számára, hogy a Vármegyében összesen hét helyen van Skate Park. Ugyanakkor üröm az örömben, hogy sajnos a Vargaréna megszűnésével Szombathelyen már nincs lehetőség az öt sportágnak is helyet adó extrém sport gyakorlására.

Kitüntetett legendák: Hentsey Péter, Nagy Jácint, Kovács Balázs, Ecker Péter, Gerebenics Tamás, Tóth Ferenc (a karok nélküli fiú), Baranyai Zoltán, Bártfai Zsombor, Ferencz Péter, Varga Ádám

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!