Halmos Máté vezetésével 2018-ban alakult meg az eSport Szombathely egyesülete, amelyet indulásnál néhány barát alkotott, akiknek szenvedélye volt az elektronikus játék. Ebbe beletartoztak a sport, az akció tematikájú valamint a stratégiai játékok is. Fokozatosan lépett előre a ranglétrán a csapat és folyamatos fejlődés már az eredményekben is megmutatkoztak.

A versenyeztetés mellett fokozatosan bővítette profilját a csapat. A kitelepülésekkel a bázist szerették volna fejleszteni, míg iskolai órákon az e-sportok élettani hatásairól kaphattak teljesebb képett a tanárok valamint a diákok. Az elektronikus játékok világa viszont folyamatosan fejlődik és bővül, így lépéskényszerbe került az egyesület: otthont kellett találni.

A koronavírus-járvány sokáig megnehezítette a klub dolgát, ahogy az energiaválság is elodázta a döntést. 2023 telén viszont örömmel tudatta az eSport Szombathely, hogy új közösségi teret kapnak a sportággal szimpatizálók. Az egyesület fennhatósága alá került a The Gamers’ Garage, amely megannyi lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, feltöltődésre és persze a tanulásra is.

Az igazolt versenyzők tréningen vehetnek részt, egymás fejlődésének elősegítésére. Csapatépítő programként új platformon próbálja bontogati szárnyait az egyesület és továbbra is szervezik a kitelepüléseket valamint az iskolai órákat. Fontos sarokköve lesz a garázsnak a saját szervezésű és lebonyolítású versenyei is, amelyből biztosan nem lesz hiány jövőre sem.

A nyitás alkalmából a Fifa jogutódjaként pályára küldött EA 2024 programmal labdarúgó tornára várják az érdeklődőket. A Mikulás kupa december 6-án startol a csoportmérkőzésekkel, majd ezt követően az egyenes kieséses szakasz következik. A torna legjobbjai érmekkel, oklevelekkel valamint értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak. A régió pedig egy esport fellegvárral a Gamers’ Garage-nak köszönhetően.

Az egyesület otthona a Metro bevásárlóközpont udvarán található egykori autómosó épületébe költözött, ahol 105 négyzetméteren öt bivalyerős számítógép, két versenyszimulátor, konzolok, lihegő és persze a virtuális világhoz szükséges VR-szemüveg is rendelkezésre áll.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!