A legutóbbi hét a kick-box sportág képviselőinek az év legnagyobb kihívásáról szólt. Portugáliában Albufeira városa adott otthont a világbajnokságnak, amelyre 70 ország 1369 sportolója érkezett a világ valamennyi tájáról. Hogy mennyire népes és komoly volt a mezőny jól mutatja, hogy az erőpróbára befutott nevezések száma megközelítőleg 1700 volt. Izgalomra volt tehát ok.

Főleg azért is, mert az Agrobio Classic Kick-Box és Box Club kötelékébe tartozó versenyzők közül ketten is kvalifikációt szereztek a világbajnokságra. Csejtey Gábor rutinos sportolóként dolgozott, készült az erőfelmérőre. Ugyanakkor akadt hiányzó is, hiszen Holczmüller Bence betegség kényszerült visszamondani a részvételt, holott az elmúlt hetekben remek formában volt.

– Az Agrobio Classic Kick-Box és Box Clubból két versenyző kvalifikált a világbajnokságra, azonban Holczmüller Bence betegség miatt lemondta a versenyen való indulást. Bence mindvégig készült és nagyszerű formában volt, előtte megnyerte a Cseh Opent is. Sajnos azonban egy olyan jellegű betegség alakult ki, ami után közösen úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk. Edzőként és vezetőként is nehéz döntés volt, de mindig és mindenkor a sportolók egészsége a legfontosabb és ezt tartottam elsődlegesnek. Edzőként én is regisztráltam a világbajnokságra, sajnos kéztörés miatt én sem tudtam elutazni Portugáliába. Csejtey Gábor teljesítménye jónak értékelhető. A világbajnoki címét nem tudta pointfightingben megvédeni, de azt gondolom a bronzérem is szépen csillog. Light-contactban két nagyon kemény meccse volt, itt és a pointfightingban is a későbbi győztestől kapott ki. Light-contactban az Azeri Mamedov Eduard, pointfightingben pedig az Olasz Sciacca Ignazio győzött. Gabinak a 63 kg -ban való indulás is már nagy kihívás, hiszen 5-6 kilókat kell leadnia ebben a kategóriában. Rengeteget kivesz egy sportolóból egy ilyen mértékű fogyás. Persze ezt vállalta, vállaltuk és meg is csinálta a fogyasztást. A masters kategória évről évre erősödik és ez látható, tapasztalható volt ezen a versenyen is. A válogatottak szakmai vezetői is egyre jobban felismerik ezt és látszik is a teljesítményeken. Gabinak mindkét szabályrendszer jól fekszik, de a light-contactban van nagyobb rutinja és tudása. A jövőre nézve a pointfighting szabályrendszert kell jobban erősíteni és még több versenyre kell eljutni és még több tapasztalatot gyűjteni. Sajnos a munkanhelyi elfoglaltságok miatt idén edzőtáborba sem tudott menni, ami nagyon fontos lett volna a felkészülés szempontjából. Összességében elégedett vagyok Gábor teljesítményével. Annyiban keserű a szám íze, hogy a klub jelenlegi legjobb versenyzője, Holczmüller Bence nem tudott indulni a megmérettetésen és nem tudtam felmérni, hogy hol tart élete ebben a szakaszában szakmailag. Bencére hosszú távon számítok és abban bízom, hogy mielőbb vissza tud térni a tatamira vagy akár a ringbe is! Jövőre szeretném, ha Pődör Csaba VB ezüstérmes sportolónk is visszatérne masters kategóriában a pástra, valamint kapacitálom Wappel Tibor világ- és Európa-bajnok versenyzőnket is, hogy térjen vissza a tatamira – nyilatkozta Mayer Gábor vezetőedző, a szombathelyi egyesület elnöke.

Csejtey Gábor eredményei:
Súlycsoport: 63kg
Kategória: maters
Szabályrendszer: light- contact és poinfigting

Eredmény:
light-contact: bronzérem (nevezők száma 7 fő)
pointfighting: bronzérem (nevezők száma 7 fő)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!