Izgalmas mérkőzés várt a legutóbbi fordulóban a Haladás együttesére. A női másodosztályú röplabda-bajnokság nyugati csoportjában érdekelt vasi alakulatre komoly rangadó várt. Az kétségtelen tény, hogy a pontvadászat során három együttes kiemelkedik a mezőnyből: a Haladás mellett a Tatabánya és a Szent Benedek pályázik joggal szezon végén az érmes helyekre.

Az erőviszonyoknak megfelelően az alapszakasz 8. fordulójában a második szombathelyiek látogattak a hasonló mutatóval, de gyengébb szettaránnyal álló Balatonfüred otthonába. Nehéz volt megjósolni az eredményt, hiszen a hazaiak bő kerettel futottak neki a meccsnek, míg a Haladás az elmúlt hetek során eredménye játékkal rukkolt ki, de foghíjas csapattal érkeztek a Balaton-parti városba.

Mindkét fél nagyon igyekezett, hogy riválisát lépéshátrányba kényszerítse. Bár akadt periódus, amikor egymás hibáiból éltek a csapatok, a vendégek jól kontrollálták a játszmát. A hajrában bevitt pontos ütéseknek pedig meg is lett az eredménye. Megrogyott a Szent Benedek, így nem kegyelmezett a Haladás és a feljavult védekezésükre építve továbbra is meneteltek.

A harmadik etapban egy kisebb hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek, ezt jól kontrollálta és használta ki a füredi alakulat. A sajtot viszont nem engedte kiénekelni a szájából a vasi gárda, akik óriásit küzdöttek a mindent eldöntő szett során. A több, mint másfél órán keresztül tartó ütközet során az egységesebb csapatjátékkal kirukkoló Haladás fantasztikus sikert aratott idegenben.

Szent Benedek RA II. – Haladás VSE 1-3 (23, 12, -18, 23)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G. Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Hütter R.
Csere: Bánfi N., Stéger B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!