Csütörtön ismét pályára lépett az élvonalbeli futsal bajnokság színe-java. A címvédő Haladás csapata a Bajnokok Ligája elitkör csoportmérkőzéseit követően tértek haza a hét elején. Azóta keményen készültek Felipe Conde tanítványai, hogy eredményesen folytatódjon számukra az alapszakasz. A szombathelyi alakulatra hosszú út és egy nehéz mérkőzés várt a Kecskemét otthonában.

A két alakulat egyszer már összecsapott az idei kiírásban. Szeptember végén a Haladás Sportkomplexumban találkoztak egymással, ahol izgalmas derbit játszottak egymással és a kiegyensúlyozott teljesítménnyel 5-0-ra nyert a címvédő. Ugyanakkor intő jel, hogy a felkészülés során is találkoztak egymással, akkor viszont a ScoreGoal legyőzte a vasi csapatot.

Ezúttal is nagyon izgalmas találkozót játszottak a felek. A kezdeti ismerkedést követően fokozatosan vette át a játék irányítását a Haladás. A meddő mezőnyfölényhez pedig több helyzet kialakítás is párosult. A nyomásnak köszönhetően a játékrész derekától csak az volt a kérdés, hogy mikor szerzi meg a vezetést az esélyesebb szombathelyi alakulat.

Először a vendégek kapitánya, Dróth Zoltán talált a kapuba a 13. percben, alig egy perc múlva viszont már kettő volt az előny. Ekkor Hajmási Milán volt eredményes és ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz a találkozó. Főleg akkor, amikor a második etap elején Rutai is bevette a hazai kaput. Majd fokozatosan engedte át a területet a vasi csapat és a Kecskemét is nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt.

A hajrába megtört hazai szempontból a jég és alig 60 másodperc leforgását követően újra nyílt volt a találkozó. Ugyanakkor a Haladás tartását dicséri, hogy a bekapott gólok ellenére sem törtek meg és megőrizték a győzelemhez szükséges egyetlen találatos előnyüket. Megérdemelt vendég siker született, amely sokkal magabiztosabb is lehetett volna, ha pontosabban céloznak a vasi mesterlövészek.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 2-3 (0-2)

Haladás: Alasztics – Kovács, Hajmási, Dróth, Vas.
Csere: Homlok – Luiggi Longo, Knizs, Henrique Diniz, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Pál (37′), Bíró (38′) illetve Dróth (13′), Hajmási (14′), Rutai (23′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!