Gyere velünk, csináld velünk – a mozgás és a sport jótékony hatását próbálta minél jobban népszerűsíteni ez a rendezvény, amely egykor Szombathelyről indult. Mára az egész országban lelkes követői vannak és a játékos sportvetélkedő az egyik legnépszerűbb verseny lett a kisiskolások körében. Nem is csoda, hiszen kiváló bizonyítási lehetőség a kicsiknek, ráadásul nagyon látványos vetélkedő is.

Szombathelyen már hetekkel korábban lezajlottak a városi, megyei előselejtezők, így jöhetett a döntő, amelyen hat általános iskola képviselte magát. Ott volt a korábbi bajnok Derkovits és Zrínyi csapata is, de trónkövetelőkből sem volt hiány. Az Oladi, a Gothard, a Paragvári és a körmendi Olcsai is az indulók között. Közülük ketten szerezhettek jogot az országos elődöntőn való indulásra.

Ezúttal is színes és izgalmas versenyfutamokat állítottak össze a szervezők, így valamennyi mozgásformából bizonyítaniuk kellett a gyerekeknek. Kúszás-mászás, különböző futásnemek és persze előkerültek a labdák is a számokhoz. Hogy mennyire izgalmas volt a játéknap tökéletesen mutatja, hogy nem volt hiábátlan csapat és kevésnek is bizonyultak a versenyszámok a végső döntéshez.

Történetesen az utolsó kör után a Derkovits és az Oladi csapat ugyanannyi ponttal állt az élen, így kötélhúzásban vitték döntésre az aranyérem sorsát. Ebben az utóbbi iskola növendékei bizonyultak jobbnak, így Gubián Tamás tanítványai végeztek az első helyen. Az Oladi iskola mellett pedig a Derkovitsos gyerekek lehetnek ott az országos elődöntőben, amelynek helyszíne még ismeretlen.

Városi döntő végeredménye:
1. Oladi – 46 pont
2. Derkovits – 46 pont
3. Zrínyi – 40 pont
4. Gothard – 22 pont
5. Olcsai (Körmend) – 18 pont
6. Paragvári – 17 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!