A felnőtt, élvonalbeli futsal együttes idén már nem játszik több tétmérkőzést. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Haladás NB I-es garnitúrája pihenőre vonult volna. Több válogatott játékos felkészülési találkozón lépett parkettre, míg a Haladás II. szintén kötelezettségének tett eleget. A héten ugyanis két összecsapáson kényszerültek bizonyítani. Elsőként a fővárosba látogattak Sziffer András tanítványai.

Az ELTE-BEAC kiváló formában volt, hiszen az elmúlt hetek során csak egyszer botlottak, azt is idegenben a szintén feljutásra pályázó TFSE ellen. Hazai környezetben pedig szinte valamennyi ellenfelük ellen dominálnak és erre készültek a Hali-fakó ellen is. Hiába a nagy elszántság, a vendégek sem akartak pont nélkül hazautazni és a derbi elején a vasi akarat volt az erősebb.

Ennek is köszönhetően két perc leforgása alatt kétszer is betalált a szombathelyi különítmény, ez pedig megadta a találkozó alaphangját. Mindkét gárda a támadófutsalt erőltette, ez sok helyzetet és újabb gólokat jelentett. A szünetben megérdemelten vezetett a Haladás együttese, ugyanakkor intő jel volt, hogy az ELTE-BEAC is sok ziccert rontott és megpróbálja a lehetetlent.

Nagyon elszánt volt a házigazda a folytatást követően, ugyanakkor többször is fellazult a védelmük. A Haladás keretében pedig több olyan játékos akad, amely ezt az előnyt jól használja ki. Tovább nőtt a különbség a hajráig, ekkor viszont ismét jött egy újabb fordulat. A 36. percben már 6-2 állt az eredményjelzőn, könnyed és simának tűnő végeredményt sejtetett a találkozó.

Aztán az ELTE-BEAC játékosai másként gondolták mindezt. Szerkezetet váltottak és hatalmas rohamozásba kezdtek, a folyamatos nyomást viszont a vasi védelem nem bírta el. Egy perc alatt kétszer is betalált a hazai alakulat. Az utolsó 180 másodpercre viszont hősiesen védekeztek a vendégek, akik így nagyon értékes három pontot szereztek a fővárosban.

ELTE-BEAC – Haladás VSE II. 4-6 (1-3)

Haladás: Homlok L. – Knizs O., Kiss P., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D.
Csere: Győrfy B. – Körmendy G., Sodics Á., Vidák B., Dobos D., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Diemer K. (18′), Vadászi E. (26′, 37′), Szekér Z. (37′) illetve Vatamaniuc-Bartha D. (3′, 22′), Knizs O. (4′, 16′), Vidák B. (35′), Fehér D. (36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!