A szombathelyi Mászóka Sportegyesület hazánk egyik fellegvárának számít a fal és hegymászó sportág berkein belül. Nem véletlen, hiszen kiváló műhelymunkának eredményeként hazai és nemzetközi erőpróbákon is rendre jól szerepelnek. Ráadásul a versenyeztetés valamint a képzések mellett különböző rendezvényeket is lebonyolítanak, ezzel öregbítve a sportág hírnevét.

Nem véletlen, hogy az idei versenynaptárban is helyet kapott egy szombathelyi állomás. Ráadásul az egyik legizglmasabb versenyt, a Magyar Kupa-fordulóját hozták a vasi vármegyeszékhelyre. A Magyar Hegy-, és Sportmászó Szövetség valamint a Mászóka SE összefogásából megvalósult rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek. Több korosztály számára hirdették meg az erőpróbát, így egész napos programmá nőtte ki magát.

A legkisebbek bizonyíthattak először és bizony meglepetésben nem volt hiány. Már csak azért sem, mert a Mászóka SE igyekezett kitenni magáért és napokkal a verseny előtt nekiálltak a pályák kialakításának. Ennek is köszönhetően vadiúj útvonalakat kellett teljesíteni, természetesen nehézségi fokozatok alapján. Az év végi elszámolás miatt pedig valamennyi versenyző nagyon igyekezett.

Ez meglátszott az időeredményeken és a pályákon megtett távolságokon is. Az igazi extrém sportcsemegére pedig a versenyzők mellett népes szurkolótábor érkezett az Oladi Művelődési Központba, ahol késő estig zajlottak a versenyek. A program idénre még nem ért véget, hiszen még egy erőpróbát tartanak a falmászóknak, akik a gerecsei Gyorsasági Magyar Kupa állomással zárják az esztendőt.

A szombathelyi forduló eredményeit ITT elérik a kedves olvasók!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!