A nyáron minden téren átalakult a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabda együttese. Több meghatározó játékos helyére tehetséges fiatal valamint rutinos sportoló érkezett, ráadásul a kispadon is új trénerkettős kapott helyet. Ennek megfelelően a szezon elején még csak formálódott a vasi alakulat, ami az ereményeken is meglátszódtak. Az elmúlt hetekben viszont már szebbik arcát mutatta a SzoESE.

Zsinórban nyerték a mérkőzéseiket és ennek megfelelően elkezdtek felfelé lépkedni az NB II. nyugati csoportjában. A legutóbbi játéknapon is két találkozó várt a szombathelyiekre, akik vérbeli rangadókat kényszerültek játszani. Egyrészt a listavezető és még veretlen Szolnokkal valamint a közvetlen rivális Gyöngyössel kellett felvenni a versenyt. Izgalomban tehát nem volt hiány.

A gyöngyösiekkel szemben nagyon közel állt a meglepetéshez a házigazda. Kétszer is vezetéshez jutott a SzoESE, amely főleg a határozott hálóközeli produkciójukkal lepték meg a vendégeket. A gyöngyösiek viszont nem hagyták magukat és mindkét alkalommal kiegyenlítettek. Az ötödik, mindent eldöntő szett is a végletekig kiélezett volt, egyetlen labdát sem hagytak veszni a csapatok.

Nem véletlen, hogy a szett és így a találkozó megnyeréséhez szükséges labdamenet már túlórában dőlt el – sajnos a vendégek javára. Talán ez a tény, hogy nyert állásból veszített a vasi együttes, talán az a tudat, hogy a veretlen Szolnok lesz a következő ellenfél, kissé megfogta a SzoESE csapatát. Bár ügyesen vették fel a játék ritmusát, a fiatal és lendületes vendégek jól diktálták a tempót.

A szettek hajrájában aztán nem engedte ki a vezetést a kezéből a Szolnok, amely mindhárom labdamenetet – talán a vártnál szorosabb eredménnyel – bezsebelték. Ezzel továbbra is veretlen és első helyről várhatja a folytatást a Szolnok. A vasi együttes a két botlás ellenére is ott van a középmezőnyben és joggal várják optimisták a következő évet.

SzoESE – Gyöngyösi Röplabda SE 2-3 (-14, 19, -21, -22, -14)

SzoESE: Gőczi R., Marsai R., Szabó G., Konetsny B., Bíró B., Kovács B.
Csere: Horváth Á., Paál D., Barbalics M.
Vezetőedző: Kovács Balázs
Másodedző: Gőczi István

*

SzoESE – Szolnoki SPC 0-3 (21, 19, 21)

SzoESE: Gőczi R., Marsai R., Szabó G., Konetsny B., Bíró B., Kovács B.
Csere: Horváth Á., Dobos A., Paál D., Barbalics M., Müller B.
Vezetőedző: Kovács Balázs
Másodedző: Gőczi István

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!