Utolsó tétmérkőzését játszotta a 2023-as esztendőben a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. A megfiatalított keret folyamatosan javuló játékkal rukkolt ki az elmúlt hetekben, ugyanakkor az NB II-es bajnokság nyugati csoportjában továbbra is nyeretlen a vasi alakulat. Az esztendő utolsó találkozóját hazai pályán, a liga talán legerősebb keretével rendelkező TRSE ellen vívta a SzoESE.

A bajnoki címre és a feljutásra pályázó Tatabánya színeiben játszott a korábbi ex-Haladás röplabdázó Zoltán Anna is. A szombathelyiek felforgatott kezdővel kényszerültek pályára lépni és a vendégek is meglehetősen foghíjas kerettel érkeztek. Ez viszont nem zavarta meg a TRSE játékosait, akik azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ekkor még felvette a ritmust a SzoESE.

Nagyon harciasak voltak a vasi lányok és a nyitásfogadás mellett jól használták ki a tatabányaiak figyelmetlenségét is. A lendület viszont elfogyott a játszma hajrája során, így a nagyobb rutin legyőzte a lelkesedést. A megnyert szettnek köszönhetően nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a TRSE és ez szemmel láthatóan nem ízlett a házigazdának. Hiába kért időt a hazaiak mestere, nem zökkent ki a vendég alakulat.

Precíz támadásokkal, ütésekkel gyorsan növelni tudták játszmán belül a különbséget és 17 percnyi játék után már kettő volt a TRSE előnye. Az utolsó felvonásra már a cserék is lehetőséget kaptak a bizonyításra, de érdemi változást nem hozott a forgatókönyvben. A Tatabánya magabiztosan játszott, a SzoESE pedig próbálta tartani a lépést ellenfelével, de ez csak ritkán sikerült.

Ennek is köszönhetően 51 percet töltöttek a csapatok a pályán, ennyi idő elegendő volt a vendégeknek, hogy hozzák a kötelezőt. A Tatabánya győzelmével őrzi a listavezető helyét, a SzoESE nyeretlenül a 7. helyen áll. A következő játéknapot már csak 2024-ben rendezik, akkor a legnagyobb rangadót bonyolítják le, hiszen január 6-án az ezüstérmes pozícióban álló Hali, a TRSE otthonába vizitál.

SzoESE – Tatabányai RSE 0-3 (16, 12, 11)

SzoESE: Lajos R., Imre Z., Fülöp A., Horváth K., Gábriel R., Dóka V.
Libero: Nagy D.
Csere: Wölfer E., Donáczi K.
Vezeteődző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!