A női mezőny már az első napon befejezte a küzdelmeket, így a Szilveszter Kupa utolsó felvonása arról volt hivatott dönteni, hogy az öregfiúk és a nyílt kategóriában is bajnokot avasson. Ehhez viszont vérbeli csatákra, no meg számtalan mérkőzésre került sor, mire az út végére értek a legjobbak. Szombaton már kora délelőtt útjára indult a labda, a vártnak megfelelően telt házas érdeklődés mellett.

Először a nyílt kategória számára meghirdetett középszakasz csoportmeccseit bonyolították le. Itt már körvonalazódott, hogy mely csapatok jutottak szerencsével tovább illetve az is, hogy ki számolgathat a dobogós helyekkel. Ennek is köszönhetően akadt olyan derbi, ahol döntetlennel ért véget a találkozó, de olyan is, hogy akár 6-8-10 góllal bizonyult jobbnak a győztes.

Ugyanakkor az elődöntőkre már valóban csak a legpontosabb együttesek készülhettek. Nemcsak gólerősen kellett támadni a főszereplőknek, hanem védekezésben is átlagon felülit kellett nyújtani. Már csak azért is, mert a hátrányba kerülő gárdák – a futsalhoz hasonló módon – vészkapussal felállva szegezték saját térfelére az előnyben lévő alakulatot. Ez pedig döntő faktornak bizonyult.

Hiába a látszólagos mezőnyfölény, ha nem tudja kihasználni a csapat vagy elég egy pontatlan átadás és üres kapura rohamozhat a rivális. Ennek is köszönhetően az elődöntők során a több gólos különbség ennek záloga volt. Akár 10-12 percig nem sikerült bevenni a főszereplőknek a kaput, amikor viszont megtörtént az áttörés, a lépéskényszer újabb lehetőséget adott az előnyben lévő csapatnak.

A döntőben szintén a biztos labdatartás és a tudatos támadások építése jellemezte az együttesek játékát. Ugyanakkor a nagy tét során a kevesebbet hibázó csapatok örülhettek és kapták meg a kategória számára kiírt vándorserleget az elismerő oklevél és persze a pénzdíj mellett. A nagy siker miatt szinte borítékolható, hogy jövőre is megrendezik a tornát, akkor már 38. alkalommal.

Öregfiúk kategória
ELŐDÖNTŐ:
Szkendó Kft-GEKKO Catering – Falco-Piac Café 4-0
Gólszerző: Neczpál G. (2), Halmosi P., Tebeli Gy.

Di Napoli – Builder Bau Kft. 4-0
Gólszerző: Horváth Róbert (2), Koronczai R. (2)

BRONZMÉRKŐZÉS:
Falco-Piac Café – Builder Bau Kft. 3-2
Gólszerző: Takács J. (3) illetve Kenesei K, Luki A.

DÖNTŐ:
Szkendó Kft-GEKKO Catering – Di Napoli 3-2
Gólszerző: Halmosi P., Kopácsi S., Varga A. illetve Horváth Róbert, Koronczai R.

GÓLKIRÁLY: Horváth Róbert (Di Napoli) – 8 gól

HELYEZÉS:
I. SZKENDÓ KFT.-GEKKO CATERING
II. DI NAPOLI
III. FALCO-PIAC CAFÉ
IV. BUILDER BAU KFT.

*

Nyílt kategória:
ELŐDÖNTŐ:
Vulcano Energia – Futer Tüzifa 2-0
Gólszerző: Horváth Rajmund (2)

Szikra Autókozmetika – Katica Café 5-0
Gólszerző: Szakasics B., Burai E., Jancsó A., Szakály A., Edelényi B.

BRONZMÉRKŐZÉS:
Katica Café – Futer Tüzifa 3-4
Gólszerző: Dezamits (3) illetve Kiss B., Kovács A., Manganelli A., Horváth K.

DÖNTŐ:
Vulcano Energia – Szikra Autókozmetika 2-4
Gólszerző: Horváth R., Vajda B. illetve Woth Á., Burai E., Nyíri V., Jancsó A.

GÓLKIRÁLY: Horváth Rajmund (Vulcano Energia) – 9 gól

HELYEZÉS:
I. SZIKRA AUTÓKOZMETIKA
II. VULCANO ENERGIA
III. FUTER TÜZIFA
IV. KATICA CAFÉ

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!