Szombathelyen rendezték meg a legutóbbi hétvégén a korosztályos jégkorong-bajnokság következő fordulóját. A Trend Optika Jégcsarnokban szép számmal látogattak ki a szurkolók, akik egy vérbeli szomszédvári rangadóra voltak kíváncsiak. Az U14-es Pingvinek a zalaegerszegi Titánokat látták vendégül. A hazaiak mesterének okozott némi fejfájást a csapat és a sorok összetétele is.

A téli szünet és a betegség miatt 12 éves gyerekek is helyet kaptak a keretben illetőleg léphettek jégre a rangadón. Bár a vendégek szerezték meg a vezetést rögtön a találkozó elején, szinte azonnal jött a válasz. Szabó és Karácsony találataival aztán a fordítás is sikerült, nagy volt az öröm a lelátón. Ugyanakkor gyorsan reagáltak a Titánok és néhány perc után már ismét ők álltak nyerésre.

A szombathelyi fiatalok próbálták megnehezíteni a rivális dolgát, de csak helyenként sikerült ez nekik. Leginkább magassági és súlyfölénye miatt a vendégek akarata érvényesült. Ebben a korban ugyanis sokat számít a pár éves előny is, főleg az ütközések során. A két lejátszott harmad után már magabiztos volt a zalaegerszegi előny, 3:10-ről futottak neki az utolsó felvonásnak.

Ekkor viszont a Pinvinek is megrázták magukat és minden erejüket bevetették, hogy megköszönjék a szurkolók támogatását. Valamennyi lövésbe igyekeztek bevetődni és igyekeztek ellentámadásokból veszélyt kialakítani. Az utolsó harmad során a hazaiak akarata érvényesült és Fullár Csanád góljával ezt az etapot döntetlenre hozták a szombathelyiek, akik a vereség ellenére is rászolgáltak a vastapsra.

Szombathelyi Pingvinek – Egerszegi Titánok 4:11 (2:6, 1:4, 1:1)

Pingvinek: Kovács S. – Gyurics O., Kolonits A., Karácsony S., Cselényi A., Geröly H.
Csere: Jagodics A., Talabér Á., Szabó B., Horváth D., Mazzag S., Tóth M., Kiss B., Zsigmond B., Kovács B., Fullár Cs.

Gólszerző: Szabó B. (5′), Karácsony S. (6′), Jagodics A. (26′), Fullár Cs. (55′) illetve Markos M. (1′, 8′, 13′, 32′, 34′, 38′, 47′), Korpics Z. (7′), Nagy Cs. (9′, 30′), Ritecz P. (17′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!