December utolsó napjaiban valamennyi csapat megérdemelt pihenését töltötte, azonban rendkívül rövid idő állt a főszereplők felkészítésére 2024-ben. Az NB II-ben érdekelt együttesek ugyanis már január első hétvégéjén pályára léptek. Ráadásul a nyugati csoportban érdekelt, az alapszakasz első helyére pályázók csapatok ragadójával indult az új esztendő.

Tatabányára látogatott a Haladás együttese, azonban sem a hosszú út, sem a szokatlan időpont nem zavarta meg a vendégeket. Nagyon magas színvonalú mérkőzésen esett egyből ellenfelének. Kiváló nyitásokkal és mezőnybeli csapatmunkával óriási küzdelem árán megszerezték a vezetést. A folytatásban a feljutásra pályázó Tatabánya is megrázta magát, de meg kellett izzadniuk minden egyes pontért.

Ekkor a Hali részéről döcögött a játék, de ez is csak átmeneti volt, mert az egyenlítést követően újra a vendégek akarata érvényesült. Olyannyira, hogy újabb húsz percnyi játék után ismét vezettek a szombathelyi lányok. Egyetlen szettre voltak a győzelemtől Mucsi Péter tanítványai, akik végig jól koncentráltak és a hazaiak próbálkozásai sem zökkentették ki játékukból.

Sajnos az utolsó labdamenetek során a TRSE figyelt jobban, így következhetett az ötödik játszma. Ekkor már a fiatalok fáradtabban mozogtak és a nagyobb rutinnal rendelkező tatabányaiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Kis szerencsével és elfogulatlanabb játékvezetés mellett megnyerhette volna a rangadót a Haladás, amely veresége ellenére maradt a második helyen.

Tatabányai RSE – Haladás VSE 3-2 (-17, 13, -17, 24, 9)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Bánfi N., Rudolf L., Hütter R., Dabronaki E., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!