A rövid téli szünet után valamennyi együttes számára rendkívül rövid idő állt rendelkezésre, hogy azonnal felvegyék a fordulatszámot. Főként az egyetemistákkal felálló együttesek életét nehezítette meg az edzések és mérkőzések kapcsán, hiszen a vizsgaidőszak miatt nagyon kevesen voltak közülük hadra foghatóak. Ennek volt áldozata a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is.

Bodzer Attilának főhetett a feje, hiszen több meghatározó játékosa helyére nagyon fiatal röplabdázókat kellett egyből mélyvízbe dobnia. A kezdeti megilletődöttség után kellemes színfoltjai voltak ezek a játékosok a Delta Röplabda Sportegyesület elleni összecsapásnak. Bár kétségtelenül a vendégek számítottak a találkozó esélyeseinek, nem volt ennyire egyértelmű a játék alapján.

Főként az első két menetben, hiszen a SzoESE fiataljai felvették a meccs ritmusát és a kisebb hullámvölgyeket leszámítva egyenrangú partnerei voltak a Delta SE-nek. A vendégek időkéréssel és cserékkel próbálták kizökkenteni a vasi lányokat, de hiába, mert a szettek hajrájáig tartották magukat. Ekkor viszont mindkét alkalommal megremegtek a kulcspillanatok során a kezek.

A kétszettes hátrány pedig nagynak bizonyult, így a cserejátékosok is nagyobb szerephez jutottak. Itt már a vendégek egyértelműen domináltak és kihasználták a SzoESE valamennyi megingását. Az utolsó szett némileg kilógott a sorból, de 57 percnyi játék után érvényesítette a Delta SE a papírformát és tartja a lépést a riválisokkal a felsőházi pozíciókért zajló versenyfutásban.

SzoESE – Delta Röplabda SE 0-3 (19, 22, 12)

SzoESE: Wölfer E., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs., Donáczi K.
Libero: Nagy D.
Csere: Lajos R., Imre Z.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!