Telt ház fogadta a csapatokat a Haladás Sportkomplexum csarnokában, amikor a 2024-es év első hazai bajnokiján a Kispest NKK együttesét látta vendégül a szombathelyi csapat a bajnokság 14. fordulójában – tudósított a klub honlapja.

A találkozón a házigazdák vendégül látták a Vas vármegyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola gyerekeit is, akik a klub kis tanítványaival együtt fantasztikus hangulatot teremtettek.

Igazi esélyesként már az első percektől magához ragadta a listavezető szombathelyi csapat a kezdeményezést, Vida Gergő “lányai” a saját játékukat játszották, így már 5-2-nél időt kellett kérnie a vendégcsapatnak.

A vasi lányok úgy döntöttek, hogy jó lenne miharabb dűlőre vinni az összecsapást: jó védekezéssel, bravúros védésekkel és látványos gólokkal az első 15 perc végén már 12-4-re vezetett az NB I-be történő feljutás első számű várományosa. Hiába jött az újabb kispesti időkérés, a fővárosiak nem bírtak a Pődör Rebeka csapatkapitány diktálta villámgyors ellentámadásokkal, így a 20. percben már 16-6 volt az állás. A helyzetkihasználás is igazán hatékonynak minősült az első félidőben, a közönség pedig remekül szórakozhatott, hiszen az eredményjelző 14 gólos hazai fölényt, 24-10-et mutatott a szünetben.

A fordulás után sem lassított, futószalagon termelte a gólokat az SZKKA. Az utolsó negyedóra már a formalitás jegyében zajlott, ekkor a klub ifjúsági korú fiataljai is lehetőséget kaptak. Volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor közel 20 találat is volt a szombathelyi előny, 40-22. A hajrára a nagy előny birtokában kiengedett az SZKKA, de így is 12 góllal, teljesen megérdemelten 41-29-re megnyerte 14. bajnoki győzelmét az SZKKA.

Szombathelyi KKA – Kispest NKK 41-29 (24-10)

NB I/B 14. forduló, Haladás Sportkomplexum, 500 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 4, Pődör B. 6, Szmolek 6, Szeberényi 1, Kulcsár 4, Pálffy 5 Csere: Christe – Pődör R. 5, Varga N. 4, Balogh P. 1, Böhm, Horváth A. 1, Hornyák 1, Török, Gönczöl – Vezetőedző: Vida Gergő

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve ITT böngészhető.

Az NB I/B állása 14 forduló után: 1. SZKKA 28 pont, 2. Esztergomi Vitézek 24, 3. Érd 22, 4. Komárom VSE 21, 5. Orosháza 17, 6. FTC U19 16…15. Kispest 8, 16. Szeged 4.

A 15. fordulóban Orosházán vendégszerepelnek a szombathelyi lányok, majd január 27-én jön a “rangadók rangadója”, az Esztergomi Vitézek – SZKKA derbi.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!