A 16. fordulóból elhalasztott mérkőzését szerda este pótolta be a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. Felpie Conde alakulata erőltetett menetben van, hiszen a héten már a második tétmeccsét játszották le. Ráadásul a Berettyóújfaluval mindig kiélezett találkozóra került sor a korábbi alkalmak során. Nem volt ez másként ezúttal sem, a szurkolók legnagyobb örömére.

Rengeteg néző, kiváló hangulat várta a főszereplőket. Mindkét együttes óvatosan kezdett, nem mertem egyből kitámadni, sokkal inkább a tudatos építkezés jegyében alakították ki a helyzeteket a felek. Nehéztüzérekből nem volt hiány egyik oldalon sem, de felesleges kockázatot nem vállaltak a csapatok. A Haladás kapura veszélyesebbnek tűnt, de a fontos pillanatokban rossz döntéseket hoztak. Aztán jött a félidő derekán a hidegzuhany.

Egy gyors ellenakció futott a bal szélen, majd Nagy elé került a labda, aki finoman ért a játékszerhez, ami a kimozduló Alasztics mellett becsorgott a kapuba. Érezhetően megfogta a gól a Hali, próbált egyenlíteni, de ez nem sikerült az első félidőben. Sőt, a második etap elején az egykori szombathelyi Nagy Kevin is betalált, ezzel már kettő volt a Mezei Vill előnye. Jött is az időkérés és az áttörés. Sipos a 25., majd öt perccel később Vas is feliratkozott a gólszerzők listájára.

A hajrá kezdetén pedig a vasi gárda csapatkapitánya is lőtt egy szép gólt és először a meccs során a vezetést is átvette a Hali. A Berettyó mindent egy lapra feltéve rohamozott és még vészkapust is bevetett a pontszerzés reményében, azonban hiába. A második félidőben nyújtott extra teljesítménnyel rászolgált a győzelemre az alapszakasz aranyérmese. Pénteken pedig újabb kihívás vár a vasi alakulat rá, amely a Nyírbátor vendége lesz.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 3-2 (0-1)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G., Kiss P., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Sipos (25′), Vas (30′), Dróth (33′) illetve Nagy D. (7′), Nagy K. (21′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!