Hogy lehet egy szomszédvári rangadó tét nélkül? Csak úgy, hogy a férfi élvonalbeli futsal bajnokság alapszakasza eldőlt és már az előző mérkőzéseknek is úgy futott neki a Haladás, hogy számukra nem volt égetően fontos a győzelem. Az már biztos, hogy a rájátszásnak az első helyről – no és pontelőnyből – futhat neki a címvédő szombathelyi gárda, amelyre azért még vár két találkozó.

A soron következő összecsapást a Veszprémmel vívják, amellyel alig két hete már egyszer találkoztak. Igaz, azt a derbit a BL-mérkőzések miatt kellett halasztani januárra. Akkor viszont nagyon jó játékkal, magabiztos teljesítménnyel, sok helyzettel és 5-0-ás sikerrel abszolválta Felipe Conde csapata. A kék-fehérek pedig azóta nem igazán villogtak úgy, ahogy a bajnokság korábbi szakasza során.

Bár a PTE-PEAC és a Nyírbátor legyőzése nem okozott számukra gondot, de a DEAC hazai pályán csak 3-3-as döntetlenre végeztek. A Magyar Futsal Akadémia elleni összecsapás pedige egyben felhozónak is beillett. Csütörtökön ugyanis ismét összecsap egymással a Hali és a Veszprém. A rangadó pedig inkább csak a hazaiak számára lesz kiemelten fontos – több szempontból is.

Egyrészt szeretnének visszavágni a Szombathelyen elszenvedett vereség miatt. Másrészt pedig nagyon szoros a versenyfutás a Nyíregyháza, a Berettyóújfalu, a Kecskemét és a Veszprém között, akik között bármelyik csapat lehet második, de akár az ötödik is. A rájátszás közelsége miatt pedig nem mindegy, hogy ki, hányadik helyről futhat neki a playoffnak…

1.Futsal Club Veszprém – Haladás VSE
2023. január 25. (csütörtök) – 19:45
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

A rangadót az M4Sport közvetíti!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!