Január végén zárul az NB II-es női röplabda-bajnokság alapszakasza. Valamennyi együttesnek eddig az időpontig le kell játszania találkozóit, hogy tiszta lappal fussanak neki a csapatok a rájátszásnak. Ennek megfelelően a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület gárdájának is ott volt a helye a pályán, akik a 12. fordulóban idegenben, a Győr vendégeként bizonyíthattak.

Nem voltak könnyű helyzetben Bodzer Attila tanítványai, hiszen a nyáron nagyon megfiatalodott a keretük, szezon közben pedig kulcsjátékosok és csapatkapitány is körön kívülre kerültek. Ennek megfelelően a folyamatosan javuló játék stagnált és a felforgatott vasi csapatnak csak a tisztes helytállásra futotta erejükből. 11 vesztes meccs után szerettek volna Győrött javítani.

Nehézség pedig ezúttal is bőséggel kijutott a szombathelyieknek, akikre péntek késő este várt a találkozó. Ráadásul ezúttal hét játékos – hat kezdő és egy libero – lépett pályára. A házigazda viszont komplett kerettel és már a kezdés után nagyon kemény ütésekkel tesztelték a vasi lányok védekezését. Hellyel-közzel sikerült felvenni a ritmust, de csak tisztes távolból követték a Győrt a pontok tekintetében.

Negyedóra múlva már lépéselőnyben volt a Duna-parti alakulat, amely a folytatásban sem engedte ki a kezéből az irányítást. A SzoESE nyitásfogadásban feljavult, de ez is csak arra volt elegendő, hogy faragjon a szetten belüli hátrányán. Következett a harmadik játszma, amelyben viszont már a győri cserék is helyet kaptak. Ekkor viszont a szombathelyiek is pontosabbá váltak.

A háló közelében jól zárt a vasi sánc, így hibára tudták kényszeríteni a hazaiakat. Jött azonban egy időkérés, amely megfogta a vendégeket. A szett hajrájában pedig a fáradtság is kiütközött a SzoESE röplabdázóin, akik elveszítették utolsó alapszakasz mérkőzésüket is. Az NB II. nyugati csoportjában a vasi egyetemisták az alsóházban kezdik meg rájátszásbeli szereplésüket.

UNI Győr-SZESE – SzoESE 3-0 (13, 14, 17)

SzoESE: Wölfer E., Horváth K., Dóka V., Szalai Cs, Donáczi K., Nagy D.
Libero: Tauker S.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!