A háromszoros világbajnok Billy Bolt mellett honfitársa és riválisa, Jonny Walker, valamint a német Manuel Lettenbichler szerint is látványos és izgalmas versenyt ígér a Superenduro GP of Hungary, azaz a terepmotoros vb-sorozat jövő szombaton megrendezendő magyarországi fordulója az MVM Dome-ban. Az esemény hivatalos honlapján olvasható nyilatkozatok szerint a negyedik vb-címére hajtó Bolt a héten, Budapesten bemutatott pályarajz alapján úgy vélte, jobb, hogy a szervezők nem zsúfolták tele akadályokkal a pályát.

“Az volt az első gondolatom a pályával kapcsolatban, hogy ez elég jó lesz! Letisztult, ami jó, de így is van elég akadály, a kanyarokban viszont nincs sok, ami mindig jó hír. Szerintem nem tesz jót a versenynek, amikor túl sok az akadály vagy minden kanyarban van valami. Úgyhogy összességében ez a pálya elég menő lett” – idézte a superenduro.hu weboldal az összetettben élen álló Billy Boltot.
A közönséget mindig látványos motorozással szórakoztató versenyző hozzátette, legfőbb célja Budapesten az, hogy megtartsa az első helyet az összetettben.
“Szép emlékeim vannak Magyarországról, hiszen az elmúlt két évben győztem, a pálya is mindig jó, a közönség remek, az emberek pedig nagyon barátságosak” – mondta Bolt, aki sérüléssel bajlódik, nincs is százszázalékos állapotban, ennek ellenére jó eredményt akar elérni a magyar fővárosban.
Honfitársának és egyik legnagyobb riválisának, Walkernek az a célja, hogy megszorongassa Boltot az MVM Dome-ban.
“A tervek alapján tetszik a pálya, izgatottan várom, hogy motorozhassak rajta. Nincs sok akadály, négy különböző nyomvonal is van, így jól lehet majd rajta versenyezni, úgyhogy minden rendben lesz” – nyilatkozta Walker.
A 2016-ban junior világbajnok, kétszeres hard enduro vb-győztes Lettenbichler szerint a tervek alapján jó ritmusúnak tűnik a magyarországi pálya.
“Izgatottan térek vissza Budapestre, a superenduro junior világbajnokság idején versenyeztem ott, azóta eltelt pár év, de várom a visszatérést. A magyar szurkolók nagyon lelkesek, úgyhogy remek hangulat lesz, nagyszerű show-val” – mondta a német motoros. A Superenduro a motorversenyzés egyik látványos formája, gyakorlatilag az enduro, a motokrossz és a triál ötvözete. Az edzéseken az idő ellen küzdenek a motorosok, a futamokon viszont már egymással csapnak össze a különböző szekciókra osztott, akadályokkal, ugratókkal, ügyességi elemekkel nehezített pályán. Az eseményen Szőke Márk a legmagasabb, úgynevezett prestige kategóriában indul, Liszka Roland pedig a junior világbajnoki mezőny tagja lesz.
A rendezvényre jegyeket a superenduro.hu honlapon és az Eventim hálózatában még válthatnak az érdeklődők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!