Félelmetes hangulat fogadta a csapatokat az NB I/B csúcsrangadóján a Suzuki Arénában, ahol a listavezető szombathelyi csapatot a második helyezett, a vasiak mögött 4 ponttal álló Esztergomi Vitézek látta vendégül.

Finoman szólva sem indult pozitívan a bajnokesélyes számára a rangadó. A vendégszektort csordulásig megtöltő SZKKA-szurkolók ugyanis azt láthatták, hogy sorra maradtak ki a helyzetek, amit kíméletlenül megbüntettek a hazaiak, 5-1-nél időt is kellett kérnie Vida Gergő vezetőedzőnek.

Aztán bő negyedóra kellett, amire magára talált és megérkezett a meccsbe az SZKKA, 8-3 után Pődör R. és Szmolek A. találataival kettőre zárkóztak a vendégek, 8-6-os állásnál az Esztergom kért időt. Kiegyensúlyozott játékot hozott a félidő utolsó tíz perce, de a hazai hálóőr nagyon elkapta a fonalat, így 11-8-as állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején is nagyon szenvedtek a támadások alkalmával a vasiak, több technikai hiba is hátráltatta a csapatot és minden egyes gólért szinte vért kellett izzadni. A 45. percben már öt góllal, 18-13-ra elhúzott az Esztergom, de ekkor sem adta fel, szinte varázsütésre mintha kicserélték volna a szombathelyi csapatot. A Pődör-testvérek feltámadtunk és a többi csapattaggal együtt óriási akarattal folyamatosan dolgozták le a hátrányt. Elek Gábor időkérése sem tudta megtörni a lendületet, 5 perc alatt kiegyenlített az SZKKA, így körömrágós végjáték következett.

A hajrában is mindenki kitette a szívét a pályára, fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a meccs legelejét leszámítva Pődör Blanka góljával az 58. percben vezettünk először a mérkőzésen. Az utolsó kettő percben is nekünk jött ki jobban a lépés, így egészen hihetetlen fordítást hajtottunk végre az utolsó negyedórában.

Ötgólos hátrányban is hittünk a sikerben és egy góllal megnyertük az idegenbeli szuperrangadót, ami azt jelenti, hogy már hat ponttal vezetjük a tabellát és hatalmas lépést tettünk az NB I-es feljutás irányába. Szép volt csajok, le a kalappal!

Esztergomi Vitézek – Szombathelyi KKA 22-23 (11-8)

NB I/B 16. forduló, Suzuki Aréna, 500 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 3, Pődör B. 5, Szmolek 3, Pődör R.7, Kulcsár 2, Pálffy 2 Csere: Christe (K) – Szeberényi, Balogh P. 1, Böhm, Varga N., Hornyák, Horváth A. Vezetőedző: Vida Gergő

Az NB I/B állása 16 forduló után: 1. SZKKA 32 pont, 2. Esztergomi Vitézek 26, 3. Érd 24 (15), 4. Komárom 23…15. Gárdony 8, 16. Szeged 4 (15).

A szombathelyi lányok legközekebb február 3-án lépnek pályára, akkor a kieső-jelölt Gárdony látogat a vasi megyeszékhelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!