Vérbeli rangadót rendeztek a férfi másodosztályú futsal bajnokság legutóbbi fordulójában. Az UTE a második, míg aktuális riválisa, a Haladás VSE II. számú csapata a harmadik helyről futott neki az 15. fordulónak. Mindkét gárda kiváló formában volt: egyaránt mindkét alakulat megnyerte legutóbbi három találkozóját. Érdekes és izgalmas összecsapásnak ígérkezett a derbi, mégsem lehettek nyugodtak a vasi szurkolók.

Már csak azért sem, mert a szombathelyiek felforgatott és vékony kerettel érkeztek a fővárosba. A cél nem is lehetett más, mint a tisztes helytállás, azonban erről a tervről korán le kellett mondania Sziffer András tanítványainak. Az UTE ugyanis a középkezdés után egyből nekiesett a Hali-fakónak. A vasi játékosok igyekeztek védekezni és lezárni a területeket, de nem sikerült.

Már a második percben mattolták a szombathelyi védelmet, amely a folytatásban sem talált fogást ellenfelén. Kasza vezérletével nemcsak jól járatta a labdát a fővárosi csapat, hanem gyors ritmusváltásokkal játszották át a védelmet. Az első félidőben már ötgólos volt az UTE előnye, ami a folytatásban tovább nőtt. A térfélcserét követően vérszemet kaptak a hazai futsalosok.

Valamennyi vendég megingást kíméletlenül kihasználtak, így egyre nagyobb különbség lett a felek között. Bár Dobány révén a becsületgól megszületett, de ez is csak szépségtapasz lett a végére. A 15-1-es sikerrel az UTE egyetlen pontra közelítette meg a listavezető TFSE-t, míg a Hali a zakó eredményeként visszazuhant a tabella negyedik helyére.

UTE – Haladás VSE 15-1 (5-0)

Haladás: Soós B. – Sodics Á., Vidák B., Volner B., Dobos D.
Csere: Győrfy B. – Szalóki-Varsányi B., Novák D., Körmendy G., Dobány P.

Gólszerző: Czermen M. (2′), Kasza D. (3′, 21′, 27′, 34′), Somogyi M. (4′, 22′, 39′, 40′), Kenéz D. (6′, 34′), Torda P. (9′), Szendrődi N. (29′), Csernay D. (36′), Mészáros T. (38′) illetve Dobány (36′)

(a címlapkép egy korábbi találkozón készült!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!