Tóth Balázs vezetőedző csákvári együttese a 7. helyen áll a tabellán – 23 pontot gyűjtött. A csákváriaknál nem volt nagy játékosmozgás a télen, Dusinszki Szabolcs a Puskás Akadémiától érkezett kölcsönbe, az ukrán-magyar Artem Nahirnij – szintén kölcsönbe – a Mezőkövesdtől igazolt Csákvárra. Távozójuk nem volt, több rutinos futballista is erősíti a Fejér megyeieket, így például Papucsek Barna, Szakály Dénes, Murka Benedek, vagy a volt szombathelyi támadó, Simon András. A csákváriak legeredményesebb játékosa Nagy Zoárd hat találattal.

A Hali csütörtökön tartott szurkolói ankétot, a zöld-fehérek mestere itt foglalta össze a felkészülési időszakot.

– Örülök, hogy újra találkozunk – mondta a szurkolóknak Aleksandar Jovic. – Betegségek, sérülések sújtották a csapatot, de lassan mindenki visszatér a hiányzók közül. Ami a játékot illeti, próbálunk majd továbbra is magasan letámadni, dominálni, sok futás, sok intenzitás, sok kapuralövés a célunk – a legfontosabb persze az, hogy nyerjünk. A játékosok ősszel minden meccsen a maximumot adták – ez szerintem elvitathatatlan. A fiúk hisznek a játékfilozófiában, hisznek abban, hogy így eredményeket tudunk elérni. Ami a keretet illeti, néhányan távoztak és igazoltunk is egy játékost. Még van jónéhány nap az átigazolási szezonból, szeretnénk tovább erősíteni. Szeretek fiatal futballistákkal dolgozni, a huszonhármas keretből nyolcan 2004-es és fiatalabb születésűek.

A szurkolók rákérdeztek arra, hogy Jancsó András miért nem kap több lehetőséget, Nyírit miért cserélik le olyan gyakran?

– Amikor Jancsó júliusban visszajött, sérülése után nem volt jó állapotban, majdnem egy évet nem játszott – mondta Jovic. – Az elmúlt fél évben nagyon jó volt a munkamorálja. Hogy kap-e több lehetőséget, az csak tőle függ. Nyíri sokat fejlődött, a csapat fontos tagja. Nem hiszem, hogy túl gyakran lecserélném.

Persze a vasárnapi kezdőcsapat is sokakat érdekelt.

– Még vannak olyan dolgok, amiket át kell gondolnom, Pintér Filip például beteg volt, most tért vissza – mondta Jovic. – De a kezdőcsapat 90%-a már összeállt a fejemben.

A Rohonci úti Haladás Sportkomplexumban 17 órakor kezdődő mérkőzést Molnár Attila vezeti, segítői Mohos Milán és Vörös Dániel, a negyedik játékvezető Móri Tamás. Az ősszel megváltott bérletek természetesen az egész szezonra érvényesek. A stadion jegypénztárai vasárnap 14 órakor nyitnak, a bajnoki meccset ÉLŐben közvetítjük. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!