Eredményesen kezdte a 2024-es esztendőt a SzoESE, amely a tavalyi kisiklását követően szeretné biztosítani helyét az egyetemi bajnokság rájátszásában. A helyzet viszont nehéz, mert kiegyenlített az erőviszonyok a nyugati-csoportban több körbeverés is volt, így senki nem mehetett biztosra. Ebbe a képletbe maximálisan beleillett a SMAFC elleni összecsapás is.

A soproniak valamennyi győzelmüket hazai pályán érték el, így nagyon nehéz percek vártak a szombathelyiekre. Ez gyorsan be is bizonyosodott, mert a SMAFC villámrajtot vett. Gyorsan felépített és befejezett akciókkal hamar megnyugtató előnyre tett szert a házigazda. Kéri Péter igyekezett időkéréssel felrázni tanítványait, nem igazán kapták el a fonalat.

A gyengébb támadójáték ellenére a védekezését próbálta rendezni a vasi alakulat, ami inkább a második félidőre állt össze. Ekkor a soproniaknak is fel volt adva a lecke, mert valamennyi dobóhelyzetért keményen meg kellett dolgozniuk. Bár nehezen találtak gyűrűbe a játékosok, a különbség lényegében nem változott, így totális fordulatra volt szükség egy esetleges SzoESE győzelem érdekében.

Ez viszont elmaradt, mert bár feljavult a záró etapra minden értelemben a szombathelyi csapat, túl nagy volt a soproni előny. Az utolsó percekre már a cserejátékosok bizonyíthattak, de már csak az volt a kérdés, hogy a SMAFC hány ponttal diadalmaskodik a találkozón. A SzoESE legközelebb hétfőn, hazai pályán javíthat az ELTE-BEAC elleni találkozón – mindkét gárda ugyanolyan mutatóval áll a tabellán.

– Gratulálok a SMAFC-nak a győzelemhez. Mi nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem sikerült jó ritmust találnunk sem védekezésben, sem támadásban. A második félidőre ugyan összeszedtük magunkat, de a mérkőzés elején nagy különbség alakult ki, amit nem tudtunk ledolgozni – összegezte a találkozót Kéri Péter, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kosárcsapatának trénere.

SMAFC – SzoESE 83-62 (26-15, 19-14, 19-14, 19-19)

SzoESE: Kiss M. 20/6, Várkony T. 8, Vicze K. 10, Gyánó K. 6, Nárai G. -.
Csere: Németh M. 9/3, Kiss H. 7, Frisnyák D. 2, Várkony K. -.
Vezetőedző: Kéri Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!