A téli szünet után meglehetősen hektikus mérkőzéssel kezdte a bajnokság tavaszi pontvadászatát a Szombathelyi Haladás. A korai kiállítás miatt közel 80 percig emberhátrányban játszott a vasi alakulat a Csákvár ellen. Hősies játékkal végül 2-2-es döntetlent értek el Rácz Barnáék, akik egy pontot szereztek a derbin. Hasonlóan nehéz percek vártak vasárnap késő délután is Jovic tanítványaira.

A 20. fordulóban a Kozármisleny látogatott a Rohonci úti sportkomplexumba. A vendégek mestere ismerős lehetett a vasi szurkolóknak, hiszen Aczél Zoltán irányításával sok szép sikert ért el a Hali. Ezúttal viszont a rivális kispadján ült, amelyet az ötödik helyig kormányozott. A kezdés után kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, nem kockáztattak feleslegesen a csapatok.

Az ismerkedés perceit gyorsan lezárták a főszereplők, mindkét alakulat próbálta saját játékát játszani. A Haladás rövid passzokkal építkezett, ellenben a vendégek letámadással és gyors akciókkal operált. A helyzetek számában inkább a mislenyiek jártak előrébb, ugyanakkor a szombathelyi védelem jól zárt. Egészen a 22. percig, ekkor a megiramodó Molnár lövése megpattant egy védő lábán, Pálfi keze mellett pedig a hálóba csapódott. A szünetig már érdemleges esemény nem történt.

A második félidőben cserékkel próbált frissíteni a szombathelyi klub vezetőedzője. Kicsit aktívabbá vált a Haladás támadójátéka, de igazán nagy ziccert nem tudtak ki dolgozni. A kozármislenyi alakulat felesleges kockázatot nem vállalt, nem nyílt ki a védelme. A házigazda ellenben nem tudta feltörni harcos vendégek vonalát. A 85. percben aztán Tarján volt jó helyen és beállította az 1-1-es végeredményt.

Szombathelyi Haladás – Kozármisleny 1-1 (0-1)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Csonka B., Bolla G.  – Z. Zvekanov, Erdei C., Rácz B. – Horváth R., Pintér F., Csernik K.
Vezetőedző: Aleksandar Jović

Gólszerző: Tarján illetve  Molnár

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!