Nagy volt a fogadkozás a Szombathelyi Sportiskola korosztályos kosárlabda csapatánál, amely jól kezdte a regionális pontvadászatot. A legutóbbi fordulóban a Pécs vendégeként próbált meglepetést okozni a vasi gárda. Sokáig jól is muzsikáltak Bozó Patrícia tanítványai és végig pariban voltak, a győzelmet mégis a baranyaiak ünnepelhették. Ezt a csorbát akarták a Nagykanizsa ellen feledtetni a szombathelyi lányok.

A Vadmacskák ellen viszont nagyon kemény fába vágták a fejszét, hiszen a bajnokság legerősebb keretével rendelkeznek. A bemelegítésnél már látható volt, hogy a vendégek nagyon komolyan veszik a találkozót és ennek megfelelően kezdték is a derbit. A feldobás után a SzoSI vezette az első támadást, de a dobás leperdült a gyűrűről, ahogy később is fel volt ezen a téren adva a lecke.

A Nagykanizsa rendkívül agresszív letámadásaba kezdett, ez pedig láthatóan nem ízlett a vendéglátónak. A szombathelyiek lassan vezették fel a labdát és nem tudtak mihez kezdeni a kemény zalai védekezéssel. Ennek eredményeként sokszor a támadóidő végén dobott gyűrű felé a vasi alakulat, mindezt több-kevesebb sikerrel. Ellenben a vendégek gyors ellenakciói rendre pontosan ért véget.

Már az első negyedben eldöntötte a találkozó sorsa, amelyen nem borult a papírforma. A Szombathelyi Sportiskola csak helyenként tudta felvenni a vendégek által diktált tempót, így nagyarányú győzelmet arattak a Kanizsai Vadmacskák. A javításra hamarosan lehetősége lesz a vasi gárdának, amely a Komlói Sportközpontban bizonyíthat a Komló Sport KK vendégeként.

Szombathelyi Sportiskola U16 – Kanizsai Vadmacskák U16 18-115 (4-26, 2-25, 12-32, 0-32)

SzoSI: Kotnyek E. 13/6, Németh J. -, Andrási D. -, Seper M. 2, Barkovics H. -.
Csere: Vass M. -, Nagy A. 3/3, Németh K. -, Fodor L. -, Porpáczy N.-, Juhász R. -.

A Nagykanizsa legeredményesebb játékosai: Rezsek 22., Klinger E. 22, Perk 20.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!