Hamisítatlan tavaszias időjárás várta vasárnap a kocogás és a természet kedvelőit. Az Alpokalja Sport Kör szervezésében idén is három állomásos terepfutó versenyt bonyolítanak le a régió legszebb helyein. A dozmati erőpróbát követően a legutóbbi hétvégén Szombathelyen már a második fordulót bonyolították le. A Parkerdő hagyományosan szerepel minden esztendőben a kínálatban.

A kellemes hőmérséklet, emelkedővel tarkított pálya csábította a családokat, akik szép számmal érkeztek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők édes teherrel néztek szembe és több indulással engedték útjára a futókat. Kezdésnek egy 400 méteres távval a legkisebbek alapozták meg a hangulatot, többeket a szülők kísértek, akik ezzel már be is melegítettek a hosszabb etapokra.

A közös bemelegítés, pálya-, és szabályismertetés után nem maradt más hátra, mint a start, amelyen nagyon népes mezőny állt rajtvonalhoz. Ott voltak a Szombathelyi Futóklub Szabadidő Sportegyesület kötelékébe tartozó sportolók és megannyi lelkes kezdő, amatőr vagy profi futó is. A startot követően a lőtér melletti emelkedőn indultak a fákkal övezett dombos területre.

A frissítő pont, a a befutóérem és a sok finámság a célban tovább bővítette az okok tárházát, hogy miért érdemes részt venni ezen a sorozaton. Ezen felül a kategóriák 1-3. helyezettjei díszoklevelet, míg a győztesek a támogatók jóvoltából értékes ajándékokat is kaptak. A terepfutó sorozat záróakkordját a Pinka Extrem 2024 állomását február 24-én rendezik meg.

A részletes eredménylistáért kattints IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!