Rekordszámú induló adta le nevezését a XXXVII. Iskolák a Jégen versenyre, amely a városi Sport és Ifjúsági Iroda, valamint a Városi Diáksport Bizottság alapszintű erőpróbájának számít. Az országban is egyedülálló megmérettetést 37 évvel ezelőtt a jégpálya megnyitásával egyidőben Varga Jenő testnevelő indította útjára és mára az egyik leglátványosabb versenyeként szerepel Szombathely diáksport versenynaptárában. Csütörtökön az általános iskolások versenyére rekord számú nevezés érkezett, köszönhetően a város testnevelőinek.

A hat fős csapatok, két tartalékkal, öt feladatban mérték össze tudásukat sor-, és váltóverseny formájában. A 12 lány csapatban az iskolák legjobb korcsolyázói szerepeltek és a várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott a sebesség szerelmeseinek. A hölgyek mezőnyében magabiztosan szerepelt az Oladi Általános Iskola, amely megérdemelten nyert. Második a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és harmadik a Zrínyi Ilona Általános Iskola egy ponttal megelőzve a negyedik helyezett Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium csapatát.

A fiúknál 8 csapat indult a nemes megmértettetésen. A legeredményesebb a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium együttese lett, mögöttük a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és a Gothard Jenő Általános Iskola végzett. A szokásoknak megfelelően a versenyt Varga Jenő a Városi Diáksport Bizottság elnöke vezette a tőle megszokott pörgős stílusban. A rendezvény végén külön gratulált a csapatoknak és kihangsúlyozta, hogy legyenek büszkék arra, hogy Szombathely diáksportja az ország legjobbja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!