Krónika – percről-percre.

3′ – Támadóan lépett fel a listavezető, Farkas beadásáról maradtak le a támadók.

4′ – Az első hazai szöglet után fejessel veszélyeztettek a nyíregyházaiak, de Pálfi nagy bravúrral mentett.

8′ – Kiváló Kesztyűs-indítás után Géresi lépett ki a szombathelyi védők között, Nyíri szenzációs védekezéssel mentett.

9′ – VEZET A HALI! Rácz került szinte a semmiből helyzetbe, egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd Dala kapus fölött a kapufa segítségével beemelte a játékszert, 0-1!!! 

15′ – A bekapott gól után sem vett vissza az albérletben focizó bajnokesélyes, továbbra is mezőbyfölényben játszotak a hazaiak.

16′ – Nagy Dominik került gólhelyzetbe, de Pálfi óriásit nyújtózkodva, mentette meg az egyenlító góltól a Hali kaupuját, szöglet lett belőle.

22′ – Nagy Dominik lőtt, a labda alig szállt Pálfi kapuja mellé.

25′ – A Nyíregyháza labdatartásra, a Hali kontrákra épített.

29′ – Egyenlített a listavezető. Hazai sarokrúgás utáni kavarodást használt ki és lőtt középmagasan a szombathelyi kapuba Gengeliczki. Farkas beadását egyébként Alaxai fejelte el a kapus elől, Nagy pedig szintén fejjel továbbította a labdát a gólszerzőhöz, 1-1.

30′ – Újra Tarján szabálytalankodott, ezúttal Farkassal szemben és mivel korábban már begyűjtötte a sárga lapot, villant a piros! Lehet, hogy 1 órát emberhátrányban kell focizni a Hali csapatának?!

36′ – Kovácsréti veszélyes, lövésszerű beadásáról késtek le a hazai csatárok, Pálfit is becsapta az éles lövés, de a labda kapu mellé pattogott.

45′ – Kovácsréti szögletét Gengeliczki fejelte mellé.

50′ – Folytatódott a hazaiak meddő mezőnyfölénye.

55′ – Tetszetős nyíregyi akció végén Kovácsréti lőtt élesen kapura, de berobbanó támadók nem tudtak beleérni a kapu előtt elsuhanó labdájába, nagy helyzet volt.

59′ – VEZET A NYÍREGYHÁZA! Miután kettőt is cseréltek a hazaiak, szabdrúgás után Pintér rosszul csúsztatta meg a labdát, Vida K. pedig légstoppal becsapta a Pálfit, ezzel fordított a Nyíregyháza, 2-1. 

64′ – Egyenlíthettek volna a zöld-fehérek. Alaposan bealudt a nyíregyházi védelem, Horváth R. vehette át a labdát, de pontatlanul lőtte el, a kapuból kimozduló Dalának nem kellett beavatkoznia.

71′ – A cserekánt beállt Mohos lőtt laposan az alsó sarokra, Dala védett.

83′ – Novák megelőzte védőjét, így tökéletes volt neki Farkas beadása, a csatár fejesét Pálfi tolta ki a léc alól.

90′ – 3 perc a ráadás

93′ – Az előre merészkedő Pálfi lábáról csorgott a hazai kapus ölébe a labda.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–0
Balmazújváros, 300 néző. Vezeti: Katona Balázs (Szabó Dániel, Sinkovicz Dániel) 

NYÍREGYHÁZA: Dala – Tamás O. (Vida K., a szünetben), Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Toma, Kesztyűs, Kovácsréti (Herjeczki, 58.)– Géresi (Beke, 84.), Nagy D. – M. Ramos  (Novák Cs., 58). Vezetőedző: Tímár Krisztián
HALADÁS: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Tarján, Ene – Horváth R., Rácz B. (Szakály A., 74.), Csernik, Erdei (Rétyi, 86.) – Pintér F., Jancsó (Kelemen, 74.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics

Gólszerző: Gengeliczki (29.), Vida K. (60.), illetve Rácz. B. (9.)
Kiállítva: Tarján (30.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!