Tizenkilenc bajnokin mindössze tizenkét gólt kapott a Pécsi MFC: tizenhárom bajnokin egyet sem, háromszor egyet, egyszer kettőt, egyszer hármat, egyszer négyet. Ehhez képest tűnik soknak, hogy az előző két fordulóban a Kazincbarcika három, hétfőn a Vasas négy gólt lőtt a baranyai együttesnek. Az angyalföldi összecsapás hőse a 22 éves Tóth Milán volt, aki három gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott Bakti Balázsnak.

„Tudtuk jól, hogy a Pécs milyen szilárdan védekezik – mondta lapunknak a mesterhármassal az idényben már 11 gólnál járó Tóth Milán.      – Sokat készültünk arra, hogy feltörjük a védelmét. Azt persze nem mondom, hogy minden gól begyakorolt figura eredménye volt, de a helyezkedésben, a mozgásokban sok olyan elem megjelent, amelyet hét közben átvettünk. Nagyon örülünk, hogy megnyertük ezt a fontos mérkőzést.”

A Vasas két pontra megközelítette a 2024-ben botladozó, az előző három bajnokijából kettőt elveszítő ETO FC Győrt, e két csapat küzdhet a feljutást jelentő második helyért: a listavezető, a Győrtől nyolc, a Vasastól tíz pontra eltávolodó Nyíregyházát nem lesz könnyű utolérnie senkinek.

„Próbálunk magunkra figyelni, nem a riválisok eredményeit böngésszük – mondta erre Tóth Milán, aki pályafutása során 72 NB II-es bajnokin 24 gólt szerzett eddig.      –   Nem kérdés, hogy a feljutást céloztuk meg, ennek a klubnak ebben az osztályban nem lehet más célja, és mindent megteszünk, hogy ősztől az NB I-ben szerepeljünk. Ez nekem is régi vágyam, szeretném megmutatni magam a magyar élvonalban, és ha ott is jól teljesítek, egyszer valamikor esetleg külföldön is, de az még messzebb van, egyelőre a Vasasra, a feljutásra koncentrálok. Nagyon jó a közösség, sokat segítenek nekem a többiek, az idősebb, rutinos játékosok, és minden mérkőzésen jó teljesítménnyel, csatárként legfőképp gólokkal szeretném meghálálni a bizalmat. Ritkán olvasok kommenteket, de a családtagok, ismerősök mondogatják, hogy egyre többen kedvelnek a Vasas-szurkolók közül, és a meccseken is érzem a szeretetet, a nézők támogatását. Azt persze nem ígérhetem, hogy minden mérkőzésen három gólt szerzek, mint hétfőn a Pécs ellen, de hogy törekszem rá, az biztos.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!