Az általános iskolások után a középiskolásokon volt a sor a legutóbbi fordulóban. A második jeges diáksport versennyel folytatódott a XXXVII. Iskolák a Jégen sor-és váltó versenye. A Szombathely Megye Jogú Város Sport és Ifjúsági Iroda valamint a Városi Diáksport Bizottság alapszintű erőfelmérője. Az országban is egyedülálló alapszintű versenysorozattal rendelkező Szombathely diáksportjára joggal lehet büszke a település.

A középiskolások versenyén 13 középiskola, összesen 18 csapata indult a megmérettetésen, köszönhetően a testnevelőinek és a játékos kedvű tanulóknak. A hat fős csapatok – két tartalékkal – öt feladatban mérték össze tudásukat sor-és váltóverseny formájában. A 9 lány és a 9 fiú csapatba az iskolák legjobb korcsolyásai kaptak lehetőséget, hogy kivívják a legjobban korcsolyázó iskola címet.

A lányok között magabiztosan, minden versenyszámot megnyerve az Oladi Technikum csapata nyerte, kiérdemelve a tanév „Legjobban korcsolyázó iskola” címét is. A győztes csapat tagjai: Friedl Rebeka, Márffy Zsófia, Pintér Milla, Gilca Madalina, Dömötör Boglárka, Török Lilla. Második az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, harmadik a Savaria Technikum és Kollégium.

A fiúk versenyében már a nagyobb sebesség és bátrabb feladat végrehajtás kápráztatta el a résztvevőket. Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium minden feladatot megnyert, így az aranyérem is az övék lett. A Legjobban korcsolyázó csapat tagjai: Tárczy Botond, Szabó Gábriel, Tóth Botond, Czeczei Márton, Opra Csege, Opra Kolos, Czóbel Gergely. Az ezüstérem a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, míg a bronz Savaria Technikum és Kollégium csapata érdemelte ki.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!