A kiesés réme elől menekül mindkét gárda, a vendégek 3 győzelemmel, 9-9 vereséggel és döntetlennel a kieső 17.helyen tanyáznak, 19 lőtt 27 kapott góllal, 18 ponttal.

A tiszakécskeiek Vas László irányításával kezdték a 2023/24-es bajnokságot, majd a tréner novemberi lemondását követően  ideiglenesen Toldi Gábor másodedző ült a kispadra. Ezután december közepén Kis Károlyt nevezték ki vezetőedzőnek. Ami a játékosállományt illeti: Szekér Ádám, Kállai Zalán, Gyurján Bence és Zamostny Balázs személyében négy volt Haladás-futballistát találunk a sárga-kékek keretében – a kapus Kiss Ágoston pedig az Illés Akadémián nevelkedett. Rajtuk kívül Fodor Ferenc, Cipf Dominik, Balázs Benjámin, Torvund Alexander, Bertus Lajos, Takács Tamás neve csenghet ismerősen. A Tiszakécske legeredményesebb játékosa Torvund Alexander öt találattal.

Ugyanakkor a Haladás sem szerepelt eddig sokkal jobban, a zöld-fehérek neve mellett 5 győzelem 9 döntetlen és 7 vereség áll.

– Hazai pályán semmi más, csakis a győzelem lebeghet a szemünk előtt – mondta a szombathelyiek 22 éves jobb oldali védője, Nyíri Vince. – Sajnos legutóbb a Nyíregyháza ellen idegenben kikaptunk, de most  itt a lehetőség a javításra. Mindegy, hogy hogyan, de meg kell vernünk a Tiszakécskét. A múlt héten három bajnokit is játszottunk – ráadásul közben elbuszoztunk Balmazújvárosba – szóval nem voltunk éppen a legfrissebbek. De ez már a múlt, mostanra bőven regenerálódtunk, úgyhogy a frissességgel, erőnléttel biztosan nem lesz problémánk. Fontos, hogy elöl és hátul is megfelelően koncentráljunk a Tiszakécske ellen és bátran támadjuk. Ellenfelünk elsősorban a biztos védekezést részesíti előnyben, viszont vannak magas, erős játékosaik, akik szögleteknél, szabadrúgásoknál, felíveléseknél veszélyesek. Nem lesz könnyű dolgunk, de csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A bajnoki meccset ÉLŐben közvetítjük a Rohonci úti Haladás Sportkomplexumból. Ki ne hagyd!

Vasárnap 14 órakor nyitnak a stadion jegypénztárai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!