Vasárnap késő délután hazai pályán lépett ismét közönsége elé a Szombathelyi Haladás. A vasi zöld-fehérek nagyon fogadkoztak a tavaszi szezon előtt, hogy eredményes menetelésükkel minél előrébb fejezzék be az idényt. Legutóbbi négy mérkőzésén 5 pontot szerzett a Jovics-legénység, azonban a Nyíregyháza ellen nem sikerült a meglepetés. Ráadásul több piros lapos meccset is játszottak a szombathelyiek.

Ezért sem volt könnyű helyzetben a vasi klub trénere, hiszen többen sérüléssel is bajlódtak, így ezúttal is felforgatott csapattal vágott neki a 22. forduló mérkőzésének a Hali. A zöld-fehérek soron következő felvonásán a Tiszakécske ellen szerette volna mindhárom pontot begyűjteni a Szombathelyi Haladás. Ennek megfelelően támadólag akart fellépni és gyorsan meglepni a vendégeket.

Az első percekben még csak egymást próbálták felmérni a főszereplők, csak a mezőnyben csorgott a játék. Ezután viszont a Haladás játékosai aktivizálták inkább magukat és többet kezdeményeztek. Ennek eredményeként a labdatartás mellett néhány kósza akciót is felépítettek, de igazán nagy helyzetet csak a negyedóra végén sikerült kialakítani – igaz, nem sikerült meglepni a kapust.

Veszélyt a vendégek is okoztak, egyetlen kísérlettel, de gólt mégis a hazaiak szereztek. A szünet előtt Csernk távoli kísérletét Kiss csak kiütni tudta, jól robbant rá Horváth Rajmund és közelről a léc alá bombázott. A második félidőben még nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok esennek megfelelően több helyzetet is jegyeztek a főszereplők. A szurkolók nem unatkoztak…

Először Takács villant az 55. percben, a vendégek játékosa egyenlített, de sokáig nem örülhettek a kécskei labdarúgók. Negyedóra múlva Rácz is betalált, így ismét a Hali állt jobban. Nagy hajrába kezdett a vendeg alakulat, hogy pontot szerezzen, de ezúttal jobb volt a Szombathelyi Haladás, amely a 90 perc során többet tett az asztalra a három bajnoki pont megszerzéséért…

Szombathelyi Haladás – Tiszakécske 2-1 (1-0)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Bolla G., Ene – Szakály A., Erdei C., Rácz B. – Horváth R., Pintér A., Csernik K.
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Gólszerző: Horváth, Rácz illetve Takács. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!