Remek teljesítménnyel rukkol ki az egész idény során a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. Felipe Conde irányításával kissé szürkén kezdte a szezont a Hali, azóta viszont egyre magabiztosabb és eremdényesebb a csapat. A nemzetközi kupaporondon is remekelt a magyar bajnok, 2024-ben pedig valamennyi találkozóját megnyerő játékkal és gólkülönbséggel abszolválta.

Az alapszakaszt utcahosszal megnyerő szombathelyiek a rájátszást is magabiztosan kezdték. Ellenfelük az a Mezei Vill FC volt, amellyel az elmúlt években rendszeresen összecsapátak a bajnoki és a kupa finalék során. Az idei kiírásban viszont még nem sikerült pontot csípnie Trecsányi-legénységnek a Hali ellen. Nem volt ez másként a legutóbbi körben, amikor a Haladás Sportkomplexumban találkoztak a csapatok.

A 4-1-es vasi sikernek köszönhetően máris nőtt a felek közti különbség a tabellán. A 2. fordulóban viszont komoly ellenfél következik. A Nyíregyháza kerete nem nevezhető verhetetlennek, viszont borsot már törtek a szombathelyiek orra alá. Az alapszakaszban ugyanis a Haladás egyetlen vereséget szenvedett éppen a nyírségiek otthonában. A 4-1-es szeptember végi botlás óta viszont veretlen a Hali.

Érdemes lesz viszont komolyan venni a vasi futsalosoknak soron következő ellenfelüket, hiszen az 1. fordulóban Veszprémben okoztak meglepetést. 2-1-re megnyerték az összecsapást, ráadásul hátrányból felállva fordított a nyírségi együttes. Ezzel pedig a tabella állása is felfordult, hiszen ki gondolta volna, hogy a Nyíregyháza és a Kecskemét is dobogós lesz az első kör után?!

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza – Haladás VSE
2024. február 29. (csütörtök) – 18:30
Nyíregyháza, Continental Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!