Második fordulót rendezték csütörtök este Nyíregyházán az élvonalbeli futsal bajnokság rájátszásában. A nyírségiek vendége a címvédő szombathelyi alakulat volt. Mindkét gárda győzelemmel kezdte a playoff küzdelmeit. A Nyíregyháza a Veszprémet fektette kétvállra, míg a Haladás – ősi riválisát – a Berettyóújfalut lépte le. Izgalmas csatára volt kilátás a Continental Arénában.

Az első percekben mindkét együttes arra ügyelt leginkább, hogy ne kerüljön hátrányba korán, így a mezőnyben passzolgattak a főszereplők. Majd egyre inkább felbátorodtak a támadók és már a helyzetek is egymást érték. A nyírségiek többször vészkapust is bevetettek, hogy beszorítsák a vasi futsalosokat saját térfelükre, gólt viszont nem egy ilyen eseménysorozat végén lőttek.

A 10. perc végén egy gyors akciót épített fel a Nyíregyháza, Gregory két védő között lőtt, a labdába beleért Alasztics is, de mégis a hálóban kötött ki. Sokáig nem örülhettek a hazai szurkolók, mert egyből jött a válasz. A középkezdés után Dróth Zoltán fogott pozíciót, a rá jellemző labdatartásból fordult le emberéről és bombázott a hosszú sarokba, a kapus se tudott közbeavatkozni.

A félidő hajráját megnyomták a játékosok, több helyzetet is kidolgoztak, de maradt az 1-1-es állás a szünetben. A fordulás után inkább a vasi együttes támadott többet, viszont a Nyíregyháza volt az, amely újabb találatokat szerzett. Ráadásul nagyon rövid idő alatt háromszor is bevették Alasztics kapuját. Kétszer Gregory – az egyiket büntetőből – egyszer pedig Szabó volt eredményes.

Ezután lépéskényszerben volt a címvédő és új taktikával még gyorsabb akciókat voltak építeni. Gyorsan vészkapusra váltott a Hali és nyomás alá helyezték a hazai kaput. A nyírségi alakulat hősiesen védekezett, azonban az emberelőnyt jól kamatoztatta a vendég csapat. Vas Ádám kétszer is közelről volt eredményes és állította be a végeredményt. A szezon során másodszor sem tudott nyerni Nyíregyházán a Haladás, ezúttal döntetlenre futotta…

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza – Haladás VSE 4-4 (1-1)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dróth Z., Hadházi S., Vas Á.
Csere: Homlok L., Győrfy B. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Ruta B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Gregory 3, Szabó illetve Dróth, Luiggi Longo, Vas.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!