A 12. percben Szil távoli lövésévek megszerezték a vezetést a vendégek, majd a 26. percben egy formás jobb oldali támadás után a hosszún érkező Kovács lőtt a hálóba, 0-2. Nem álltak le a szombathelyiek, a 37. percben Szil egy összjáték után lefordult védőjéről, majd a jobb sarokba lőtt, 0-3.

Szünet után felhőszakadás, jégeső miatt negyedórát állt a játék – a kényszerszünet a vendégeket zavarta meg jobban. Az amúgyis rossz játéktéren még nehezebben lehetett futballozni. Az Astra két felívelés után három perc alatt két gólt szerzett, de többre már nem futotta erejéből, a zöld-fehérek taktikusan futballozva megőrizték egygólos előnyüket és bejutottak az elődöntőbe, 2-3.

Astra-Activtek HFC-Üllő–Haladás Viktória 2-3 (0-3)

Üllő, 80 néző, női labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntő, vezette: dr. Hegyi

Astra: Schvirján – Csolti, Kövy, Balogh O., Kós – Szakonyi, Antalicz, Vidács, Pap – Véninger, Tatai. Edző: Dombó János.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh H., Pintér (Csejtei, 46.)  – Urbán (Németh M., 60.), Kovács V. – Kis A. (Feketevízi, 60.), Csizmadia (Kránicz, 71.), Szabó F. – Szil, Vladulescu (Sweatman, 18.). Edző: Markó Edina.

Markó Edina: – Nagyon jó első félidőt produkált a csapat, a Budaörs elleni meccshez hasonlóan jól működő csapatjáték ezúttal eredményességgel párosult. Emellett fegyelmezetten védekeztünk. A felhőszakadás miatti szünet minket zavart meg és két gólt kaptunk. A hajrában a döntő szituációkat higgadtan oldottuk meg, gratulálok a lányoknak, egy nagyon nehéz és jó ellenfél ellen nagyot küzdve nyertek.

További eredmények: Budapest Honvéd–ETO FC Győr  1-8, FTC–DVTK 7-0, MTK–Szeged 5-0.

A győztesek továbbjutottak. Az elődöntőben a Haladás Viktória az ETO FC Győrrel csap össze – a mérkőzést március 20-án, a Haladás Sportkomplexumban rendezik. A másik ágon az MTK az FTC ellen meccsel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!