A legutóbbi hétvégén ismét hazai pályán bizonyíthatott a Haladás VSE női röplabda együttese, amely második helyen jutott be a felsőházi rájátszásba. Azóta viszont nem volt túl sok öröme a játékosoknak és a szurkolóknak, hiszen még váratott a szombathelyiek első győzelme magára. Joggal reménykedtek a szimpatizánsok, hogy ez a jég a Kecskemét ellen fog megtörni.

A helyzetet viszont bonyolította, hogy a sérülések és betegségek miatt Mucsi Péter kétszer ugyanazt a csapatot nem tudta pályára küldeni és a HÉP-KRC ellen is szokatlan kezdőcsapatot küldött hadba. Kiegyensúlyozottan indult az összecsapás, mindkét együttes próbált a rivális hibájából erőt meríteni és előnyre szert tenni. Egészen a szett hajrájáig úgy tűnt, hogy a szombathelyiek behúzzák a játszmát.

Ugyanakkor a kritikus pillanatokban elég volt egy kis figyelmetlenség és a vendégek örülhettek. Az első húsz perc után sem változott sokat a játék képe: a mezőnyben kiegyenlített erők közdelme zajlott, azonban az ütések pontosságában a kecskemétiek bizonyultak jobbnak. Hiába kért időt Mucsi Péter és cserélte becsülettel játékosait, nem sikerült új lendületet biztosítani tanítványai számára.

Az utolsó szett során még egy nagy hajrát repesztett a Hali, de nem sikerült átlépnie árnyékán a szombathelyieknek. Főleg a játszma közepétől fokozatosan pörgött fel a vendég együttes és a szett végén esélyt sem hagyott a házigazdának, hogy kozmetikázni tudjon az eredményen. Ennek köszönhetően 3-0-ra veszítette el a Hali a mérkőzést és a rájátszás során továbbra is nyeretlen.

Haladás VSE – HÉP-KRC Röpke 0-3 (17, 19, 19)

Haladás: Kőrösi Z., Héjj L., Marton G., Bánfi N., Németh A., Rudolf L.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Horváth B., Kocsis D., Dabronaki E., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!