Vasárnap zsinórban harmadik megnyert mérkőzésére készült a Szombathelyi Haladás, amely a sikereknek köszönhetően elkerült a veszélyzóna közeléből. A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a kiesőhelyen álló Siófok látogatott a vasi vármegyeszékhelyre. A két csapat párharca hazai sikert sejtetett, ugyanakkor a vendégek pontért, pontokért érkezett, hiszen másodosztályú tagságukat szerették volna megőrizni.

Az első percekben tapogatózó játék folyt a pályán, egymással és a gyeppel is ismerkedtek a csapatok. A visszafogott kezdés után pedig egyre nagyobb iramban játszottak a főszereplők és ez a helyzetek, no meg a gólok számában is megmutatkozott. A Hali első komolyabb ziccere ráadásul a vezetést is jelentette: Rácz a jobb oldalról készített le egy labdát, a becsúszó Kitl saját kapusát becsapva terelte a játékszert a hálóba.

A bekapott találat kissé megfogta a siófoki labdarúgókat, a vasi támadók pedig vérszemet kaptak. Winter bravúrjait követően ismét maga mögé kényszerült nyúlni. A 21. percben egy buktatás után ítélt büntetőt a játékvezető, a labdát Rácz tette a tizenegyes pontra, viszont kísérletét elsőre védte a kapus. Másodjára viszont nem rontott a Haladás csapatkapitánya, így kétgólos lett az előny.

Sokáig nem örülhettek a szurkolók, mert újabb perc elteltével ismét csak egy volt a felek között. Egy gyors támadás végén értékesítette első helyzetét a Balaton-parti alakulat: Dénes nem hibázott közelről. Az első félórát két hatalmas bravúr zárta. Először Winter hárított hatalmasat, majd a siófok ellenakcióját hatástalanította látványosan Pálfi. Izgalomból nem volt hiány.

A második félidőben viszont hatalmasat esett az iram és leginkább egymást gyűrték a főszereplők. Helyzeteket alig dolgoztak ki a csapatok, így a szurkolók hangja is visszaesett. Ráadásul a siófoki labdarúgók arról is gondoskodtak, hogy a tavaszias estén megfagyjon a hangulat. A 61. percben nem tudták felszabaditani a hazai védők és Kitl köszönte a lehetőséget. A vendégek játékosa így ezen a találkozón mindkét együttesnek érvényes gólt szerzett. Cserékkel frissített a hazaiak mestere és ennek még is lett az eredménye.

A frissítésnek köszönhetően ismét több támadás épített a vasi együttes és egy egyéni villanással újra lépéselőnybe került. A 82. perc végén a csereként beálló Szijjártó lőtt egy szép gólt, a vendég kapus tehetetlen volt. A hajrában Varga majd Schildkraut kavarta meg az állóvizet, előbbi 2 sárga lapot követően mehetett idő előtt zuhanyozni, utóbbi a legutolsó támadásnál a kapu torkából nem talált be, így maradt a 3-2-es eredmény.

Szombathelyi Haladás – BFC Siófok 3-2 (2-1)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Ene K., Bolla G. – Szakály A., Erdei C., Rácz B., Mohos B. – Kelemen M., Csernik K.

Gólszerző: Kitl (öngól – 13′), Rácz (23′), Szijjártó (83′) illetve Dénes Cs. (25′), Kitl (61′)

Kiállítva: Varga (90′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!