Az már korábban biztossá vált, hogy a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság rájátszásában ott lesz a SzoESE együttese. Szezon elején alapcél volt, hogy a vasi együttes odaérjen a nyolc csapatot felvonultató playoffra. Egyedüli nyitott kérdés az volt, hogy ezt a harmadik vagy a negyedik helyen fogja biztosítani Szabó László gárdája. Az idény viszont nagyon jó forgatókönyv szerint alakult.

A kisebb-nagyobb sérüléseket leszámítva az eredményességre nem lehetett panasza senkinek. A vasi lányok ugyanis három fordulóval az alapszakasz vége előtt már nemcsak a helyüket biztosították a rájátszásban, hanem az is végérvényesen eldőlt, hogy a harmadik helyen futnak be a nyugati csoportban. Így a PTE-PEAC elleni rangadó leginkább a pécsiek számára volt kiemelten fontos.

A negyedik helyre még racionális lehetősége volt a Baranya vármegyeieknek, azonban a SzoESE számára a presztízskérdés volt a siker. Ez pedig már a feldobás után éreztette hatását. A hazaiak ugyanis nemcsak kiváló védekezéssel, hanem rendkívül hatékony támadással is kirukkolva sokkolták a vendégeket. Ez odáig csúcsosdott, hogy az első negyedben csak hét pontot engedélyezett ellenfelének a SzoESE.

A folytatásban sem fékezett a szombathelyi csapat. Igyekezett a vasi alakulat jól járatni a labdát és csak a biztos dobásokat vállalni, ha pedig célt is tévesztettek, akkor a lepattanók begyűjtésével próbáltak javítani. Ennek köszönhetően a pécsieknek esélye sem volt arra, hogy megnehezítsék a házigazda dolgát, amely magabiztos játékkal, megnyerő különbséggel nyerte meg az összecsapást.

– Győzelmünket elősorban az első félidei jó játékunknak köszönhetjük. Jó lehetőséget biztosított a mérkőzés a gyakorlásra. Gratulálok ettől függetlenül a Pécs csapatának is és jó utat kívánok nekik haza felé – nyilatkozott a lefújást követően a találkozót összegezve Szabó László, a szombathelyi együttes vezetőedzője.

SzoESE – PTE-PEAC 83-50 (28-7, 23-12, 13-15, 19-16)

SzoESE: Mezősi A. 19/9, Sághi B. 12/3, Horváth F. 27, Balogh V. 6, Plózer P. 14.
Csere: Mák B. 5, Farkas Zs. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!