A téli alapozás, majd a világkupa sorozatok után a korosztályos versenyzők számára is megkezdődött a szezon. Ráadásul sűrű a menetrend, sok erőpróba vár a kick-box szakág jeles képviselőire. A szombathelyi Controll Sportegyesület kötelékébe tartozó sportolókra is komoly kihívás várt a legutóbbi hétvégén, hiszen egy hosszú út és nehéz próba következett.

Dancsó Zoltán tanítványai Békéscsabára utaztak, ahol a Diákolimpiai küzdelmek országos döntőit rendezték meg. Az ország tizenhat vármegyéjéből érkeztek versenyzők, akik szerették volna minél eredményesebben képviselni városuk, iskolájuk és sportegyesületüket is. A fináléra rengeteg versenyző érkezett, akik összesen közel 740 nevezést adtak le.

A rekordszámú érdeklődés jól tükörzi, hogy mennyire színvonalas megmérettetés volt a Viharsarokban. A szombathelyi Controll SE 9 sportolóval képviseltette magát a rendezvényen, köztük többen is erejükön felül teljesítettek és szereztek kellemes pillanatokat. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen tizennégy érmet szereztek a döntőben a vasi versenyzők.

– Hatalmas meccseket vívta a fiataljaink, olykor erejükön felül, bátran odatették magukat, melynek meg is lett az eredménye. A versenyzők mindent megtettek és emelt fővel jöhetett le a pástról! Mondhatjuk, hogy jó úton haladnak – összegezte tapasztalatait Dancsó Zoltán, az egyesület vezetője.

A versenyen a következő eredmények születtek:

Cadet 2.

-47 kg
Kàntor Krisztián
LC 1.hely
KL 2. hely

-52 kg
Kustànczi Darius
LC 1.hely
KL 1. hely

-69 kg
Szikora Máté
LC 3.hely
KL 2. hely

Junior

-69 kg
Rumankó Levente
LC 2. hely
KL 1.hely

Somogyi Barna
LC 5-8. hely
KL 2.hely

-74 kg
Somogyi Zèno
LC 5-8.hely
Kl 2.hely

-94 kg
Kovács Mátè
LC 3. hely
KL 1. hely

-60 kg
Barbarics Alexa
LC 5-8. hely
KL 3. hely

Boncz Flòra
LC 3. hely
KL 5-8.hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!