Izgalmas és pikáns csemegének ígérkezett a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság legutóbbi rangadója. Az alapszakasz végéhez közeledve valamennyi győzelemnek és a vereségnek nagy súlya van. A 24. fordulóban az Egis Körmend ismét hazai közönség előtt lépett pályára. Ezúttal a Szolnoki Olajbányász együttese ellen kellett volna begyűjteni a győzelemért járó bajnoki pontokat. Ez azonban sokkal nehezebb feladatnak bizonyult.

A feldobás után egymás hibáiból éltek a csapatok. Felesleges kockázatot nem vállaltak a főszereplők, ugyanakkor a dobások pontossága hagyott kívánnivalót maga után. Ennek is köszönhetően fej-fej mellett haladtak az együttesek. Igyekeztek a csapatok a védekezésüket megszilárdítani, így kevés pont született az első negyedben. Hogy ne alakuljon ki nagyobb különbség arra ügyeltek azért a játékosok.

A folytatásban elkapta a fonalat a Körmend és tetszetős támadásokkal, eredményes befejezésekkel fordítani is tudtak. Különösen Djogo volt elemében, aki védekezésben és támadásban is extrát nyújtott. Azonban a szünet előtt egy megkérdőjelezhető döntés következményeként a kiállítás sorsára jutott a vasi alakulat légiósa. Nagyon nehéz pillanatok vártak a Rába-parti csapatra a második félidőben. A szűkebb rotáció miatt nagyon éltek a vendégek meghatározó kosarasai.

Eads, Jovanovic és Wiggins extrán dobott, nem volt ellenszere rá a körmendi oldalon. Ugyanakkor így is győzelmi esélyei voltak a hazaiaknak. Sajnálatos módon a hajrában megremegtek a kezek és mezőnyből valamint a büntetővonalról könnyű dobásokat rontottak kiemelt szituációkban. A lépéselőnybe került tiszaparti gárda megragadta a lehetőséget és nem is engedte ki kezéből a sikert. Ezzel nagyon fontos sikert arattak a szolnokiak és buktak a körmendiek.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 85-90 (20-21, 26-25, 18-19, 21-25)

Körmend: Basic 14/9, Morgan 4, Takács 2, Konate 6, Tolbert 18/3.

Csere: Djogo 14/6, Durázi 12, Ferencz 10/6, Doktor 5, Kiss -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!