Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend élvonalbeli férfi kosárlabda együttes. Kocsis Tamás alakulata kisebb hullámvölgy után szép sikereket értek el, azonban a legutóbbi két találkozóját elveszítette. Ráadásul nemcsak az eredményesség, hanem a mutatott játék miatt is elégedetlenkedtek a szurkolók. A javításra pedig a hétvégén hazai környezetben kerülhet sor.

Védekezésben és támadásban is szebbik arcára lesz szüksége a vasi alakulatnak. Főként azért, mert vészesen közeledik az NB I-es pontvadászat alapszakasza és matematikailag tíz csapat pályázik a kiadó hat helyre, amely a felsőházat jelenti. Lépéselőnyben lesz a Körmend soron következő ellenfele, hiszen a Szolnok egy győzelemmel jobban áll a tabellán és a harmadik helyről várhatja a feldobást.

Ezzel szemben a vasi piros-feketék úgy foglalják el a hatodik helyet, hogy hármas holtversenyben állnak a Zalaegerszeg és Sopron csapatával. A Tisza-partiak sem dőlhetnek hátra, hiszen a legutóbbi fordulóban a Falco vendégeként nagyon simának mondható vereséget szenvedtek. Ennek megfelelően egy motivált szolnoki rivális érkezése várható a szombat esti összecsapást illetően.

Nagy kérdés lesz, hogy a körmendi oldalon a sérültek közül kik épülnek fel teljesen valamint a formaingadozással játsszó kosarasok milyen napot fognak ki?! A két csapat legutóbbi találkozóját Szolnokon rendezték, ahol a hazaiak 79-73-as sikert könyvelhettek el. A decemberi összecsapáson Ferencz 20, Durázi 15, míg Morgan 13 pontig jutott.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász
2024. március 16. (szombat) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!