Az ETO FC Győr 45 ponttal a második, feljutó helyen áll a bajnokságban. A Rába-partiak a kozármislenyi (0-1) után edzőt váltottak, a spanyol Munoz helyett a legutóbb Diósgyőrben dolgozó Kuznyecov Szergej ült a kispadra – írta meg a haladas.hu.

A győriek ezt követően hazai pályán 1-0-ra kikaptak az éllovas Nyíregyházától, 1-0-ra nyertek Tiszakécskén, legutóbb pedig az ETO Parkban 1-0-ra alulmaradtak a Budapest Honvéddal szemben. Mivel a harmadik Vasasnak ugyancsak 45 pontja van, így nagy csata várható a második helyért.

A győriek keretében jónéhány légiós található, közülük korábban a szlovák csatár Michal Skvarka és a szerb támadó, Nenad Lukic is futballozott már  hazánkban – az FTC-ben illetve a Honvédban. Az ETO legeredményesebb futballistája egyébként hét találatával a Kisvádát és a Fehérvár FC-t is megjáró román Claudiu-Vasile Bumba. Vasi kötődésűként pedig a korábban a Szombathelyi Haladásnál és az Illés Akadémián dolgozó Tóth Miklós klubigazgatót találjuk az ETO-nál. A két patinás zöld-fehér klub párharca hosszú időre nyúlik vissza, viszont ezúttal túl sok vendégszurkoló nem érkezik a Haladás Sportkomplexumba: az ETO szervezett szurkolói csoportjai ugyanis mindaddig kivonulnak a lelátóról, amíg a jelenlegi biztonsági szolgálat dolgozik a győri stadionban.

A két csapat őszi mérkőzésre 1-1-re végződött, a vasiak gólját a győri születésű Pintér Filip szerezte.

A Szombathelyi Haladás szépen jön fel a tabellán, egymás utáni győzelmeinek köszönhetően jelenleg már a 9.helyen áll, de egy győzelem szerencsés esetben akár a 6.helyig repítheti. Más kérdés, hogy a klub súlyos anyagi gondjait ez nem oldja meg, erről korábban ITT olvashattak.

A rangadót élőben közvetítjük a helyszínről.

A stadion pénztárai vasárnap 14 órakor nyitnak. Hajrá, Hali!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!