A hétvége során már a 19. játéknap küzdelmeit rendezték meg a Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az előzetes várakozásoknak megfelelően sok izgalmat hozott a játéknap rangadója, míg a Király SE a papírformának megfelelően győzni tudott a sereghajtó ellen. 

Óriási csatát hozott a Vép – Haladás derbi, amelyen a hazaiak szereztek vezetést az első játékrészben. A második etapra igyekezett frissíteni a zöld-fehér alakulat, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye, mivel egy büntetőt követően egalizálni tudtak. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül ezek közül egyet a vendégeknek sikerült kihasználniuk, amellyel meg is nyerték a találkozót hátrányból fordítva.

Halmosiék is igyekeztek tartani a lépést a listavezetővel, amelyre minden esélyük meg is volt, hisz a sereghajtó Bük gárdáját látták vendégül a 19. fordulóban. Meglepetés pedig nem is született, igaz az első játékrészben még sok helyzetet puskázott el a szombathelyi alakulat, de aztán a zápor ébresztőt fújt számukra, a második etapban pedig hengereltek.

Zsinórban harmadszor szenvedett vereséget a tavasz során a Celldömölk együttese, ezúttal Vasváron nem termett számukra babér. A hazaiak küzdelemből jelesre vizsgáztak, így végül begyűjtötték a 3 pontot.

Csupán egy lesgólig jutott, így 3 pont nélkül maradt a Söpte együttese Csepregen, hiába sikerült mezőnyben lefutballozniuk a hazai együttest, végül pontosztozkodással zártak a felek.

Nagy küzdelmet és egy gólos hazai sikert hozott a Szentgotthárd és a Sárvár összecsapása. Egészen a hajráig kellett várni a mindent eldöntő találatra.

A Velekei testvérek ezúttal Csákánydoroszlóban brillíroztak, a Szarvaskend SE pedig kiütéses, magabiztos sikert aratott az újonc otthonában.

A másik újonc viszont pontot szerzett a hétvégén, igaz a mérkőzés alakulását tekintve az 1 ponttal nem lehetnek elégedettek Nádasdon. A Rábapaty az első játékrészben megszerezte a vezetést, ám a hazaiak a második etapban fordítani tudtak. Egészen a hajráig sikerült is megőrizniük előnyüket, ám ekkor jött a hidegzuhany, és kiegyenlített a vendég csapat.

Alsóházi rangadót is rendeztek a 19. játéknapon, amelyen a Körmend együttese a Táplánszentkeresztet fogadta. Az első félidőt kiegyenlített küzdelmet hozott, gól nem született, ám a második etapban a helyzeteivel jobban sáfárkodó piros-feketék otthon tudták tartani a 3 pontot.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!