A Nagykanizsa elleni vereséget követően második felsőházi rájátszásbeli találkozójára készült a Haladás fakócsapata. Az NB II. nyugati csoportjában érdekelt együttesnek az élvonalbeli rutinnal is rendelkező ELTE-BEAC vendégeként szeretett volna pontot, pontokat szerezni. Nem volt egyszerű dolga a vendégeknek, hiszen több játékos nem állt rendelkezésre és vékony volt a kispad is.

Ennek megfelelően felesleges kockázatot nem vállalt a vasi alakulat, amely először a biztos labdatartásra helyezte a hangsúlyt. Jól járatta a játékszert a Hali, majd a helyzetek kialakításában is jeleskedtek a vendégek. A játékrész derekától már mindkét kapu előtt kialakultak ziccerek. Pontossággal a szombathelyiek nem álltak ekkor még hadilábon és megszerezték a vezetést.

A 13. percben Kárász biztos lábbal talált a fővárosi kapuba. Sokáig viszont nem örülhettek a vendégek, mert azonnal kapcsolt az ELTE-BEAC csapata és nagyobb sebességi fokozaton pörögtek. Ennek eredményeként alig két perc alatt meg is fordították az állást. Először Kalina villant meg és vette be Gyimesi kapuját, majd újabb 60 másodperc után Béres gólja már a házigazda előnyét jelentette.

A második félidőben megpróbált újult erővel rohamozni a Haladás, azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a kaput eltaláló lövéseknél pedig a kapus védett bravúrral. Ráadásul a kinyílt védelem miatt veszélyes kontrát vezettek a hazaiak, amelyből kettőt is értékesíteni tudtak. Ennek köszönhetően második találkozóját is elveszítette a Haladás fakó együttese.

ELTE-BEAC – Haladás VSE II. 4-1 (2-1)

Haladás: Gyimesi M. – Körmendy G., Novák D., Szalmás Z., Fehér D.
Csere: Kárász N., Dobos D., Kiss P., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kalina T. (15′, 21′, 37′), Béres R. (16′) illetve Kárász N. (13′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!