A Visma-Lease a Bike kerékpáros csapat sportigazgatója elégedett Valter Attila idei teljesítményével.
“Jó munkát végzett eddig” – jelentette ki a holland Marc Reef az M4 sport helyszíni stábjának a Katalán körverseny vasárnapi utolsó szakasza előtt nyilatkozva. Mint mondta, a Strade Bianche egynapos viadal – melyen Valter tavaly az ötödik, két éve pedig a negyedik helyen zárt – fontos volt neki, de “nem volt százszázalékosan fitt” előtte, ami befolyásolta a teljesítményét. A magyar kerékpáros az olaszországi versenyen kapitányként tekert március elején és végül 19. lett.
A sportigazgató ugyanakkor kiemelte, hogy Valter az Egyesült Arab Emírségekben, az UAE Touron összetettben az ötödik helyen zárt, az pedig, ahogy a tirrén-adriai körversenyen az összetett győztes dán Jonas Vingegaardot segítette, nagyszerű teljesítmény volt a részéről.
“A mostani versenyen egy kicsit volt lent is és fent is, de motivált az utolsó szakaszt illetően” – tette hozzá.
Valter két éve a Barcelona környéki záróetepon második lett. Most a vasárnapi szakasz előtt a 41. helyen áll. A Visma-Lease a Bike 25 esztendős magyar bajnoka az amerikai Sepp Kuss és a 21 éves belga Cian Uijtdebroeks segítőjeként szerepel az egyhetes viadalon. Előbbi 12., utóbbi 17. a zárás előtt.
Ezzel kapcsolatban Marc Reef úgy fogalmazott, hogy az első öt közötti helyezést célozták meg, ami most nem jön össze, de ilyen a sport, néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezik, és ezt el kell fogadni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!