A magyar szkandersport hírneve töretlen és ezzel a környező országok versenyzői is tisztában vannak. Nem véletlen, hogy kiemelt erőpróbát nem is rendeznek nélkülük. A komoly kitartást és felkészülést igénylő sportág jeles képviselői közül ketten a szomszédos Szerbiába ruccantak át, ahol egy nem mindennapi versenyen vehettek részt lebonyolítás szempontjából is.

A Cell Games Best of Seven szkander versenyen nem a mezőnyön, hanem egyetlen riválison kellett kifogni a magyaroknak. A feladat azért sem könnyű, mert nem egyszer kellett legyőzni ugyanazon ellenfelet. A magyar színeket Horváth Roland és Sztanek Sándor Ádám képviselték. A sorsolás szeszélyének köszönhetően nehézsúlyú ellenfelekkel kellett farkasszemet néznie a karbirkózóknak.

Horváth Roland a hazai színeket képviselő Milos Zejlic ellen lépett asztalhoz. A magyar versenyző 90 kilogrammot nyomott, ellenfele pedig 107-et. A jobbkezes erőfelmérőn stabil teljesítménnyek kirukkolva Horváth Roland diadalmaskodott 4-2 arányban. Hasonlóan jól ment Sztanek Sándor Ádám számára is a szereplés.

A magyar bajnoknak montenegrói rivális jutott Marko Vojinovic személyében. Kettejük párharcát magabiztos versenyzéssel 5-1 arányban nyerte Sztanek Sándor. Vojinovic összecsapott végül bal kézzel Horváth Rolanddal is, a 3-3-as állás után következett a döntő párharc. Az idegek és az erő csatáját a magyar karbirkózó
nyerte meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!