Remek idénye van eddig a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapatának. Bár kisebb-nagyobb döccenők akadtak és sérülések is megtizedelték a keretet, mégis magabiztos teljesítménnyel rukkoltak ki. Szabó László vezetőedző már a szezon elején szerette volna nyolc között látni együttesét, ez pedig sikerült is – ott lesz a rájátszásban a SzoESE.

A Győr és az ELTE-BEAC elleni papírforma vereség mellett valamennyi riválisát legyőzte az alapszakasz során. Ezzel pedig a harmadik helyen biztosította részvételét a playoffban. A rájátszás közeledtével sem áll meg a munka és egy jó hangulatú felkészülési találkozón nyert ismételten a szombathelyi csapat. Az ellenfél ezúttal a magyar női rendőr-válogatott volt, akik Körmenden edzőtáboroztak.

A nemzeti együttes a Krétán megrendezendő Európa-bajnokságon vesz részt, erre hangoltak a rendvédelmi együttes. Az összecsapáson fej-fej mellett haladtak a csapatok, a rendőrök a magassági fölényt és testi adottságukat kihasználva szerezték pontjaikat, ezzel szemben a szombathelyiek gyors akciókat vezettek és betörésekből próbáltak gyűrűbe találni.

A második félidő kezdetén változtatott taktikáján a SzoESE és pontosabbak voltak befejezés terén. A rendőr válogatott pedig próbálta felállását változtatva alkalmazni az új elemeket. Ebből a párharcból a hazaiak jöttek ki jobban, akik végül magabiztosan nyerték meg a találkozót. A jóhangulatú összecsapás végén eszmecserére is sor került.

SzoESE – Magyar Női Rendőr-válogatott 83-60 (15-16, 23-23, 26-11, 19-10)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!