A Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban már le is zajlott az ünnepi duplaforduló első köre, a 21. játéknap pedig a bajnoki cím szempontjából az egész kiírás egyik legnagyobb rangadóját is magába foglalta. A szeles időjárás ellenére szép számmal látogattak ki megyeszerte a mérkőzésekre, kiváltképp a listavezetők derbijére.

Kezdjük rögtön egy másik rangadóval az összefoglalót, méghozzá azzal, amelyet az alsóházban rendeztek meg. A sereghajtó, és eddig csupán 1 győzelmet szerző Bük gárdája utazott az utolsó előtti helyen álló Nádasdhoz. A találkozót végül egy, az első félidőben szerzett vendég gól döntötte el, így a bükiek második alkalommal tapasztalhatták meg a 2023/24-es kiírásban a győzelem ízét.

Nem hozott gólesőt a nagypénteki foci, Szentgotthárdon például egyet sem láthattak a kilátogató nézők, így a hazaiaknak, és a vendég szarvaskendi alakulatnak is be kellett érni egy ponttal.

A legtöbb gól Vasváron esett, ahol a helyi csapat a Sárvárt látta vendégül. Érdekesen alakult a találkozó, ahol hamar két gólos vezetésre tett szert a sárvári csapat, és egészen az utolsó 10 percig meg is őrizték azt, ám a 80. perc után rövid időn belül kiegyenlített a Vasvár. Amikor már úgy tűnt, hogy ebből bizony pontosztozkodás lesz, akkor jött a hidegzuhany a hazai közönség számára, mivel a vendégek a hosszabbításban megszerezték a mindent eldöntő találatot.

Annál is inkább fontosabb volt a sárváriak számára a Vasváron elért siker, mivel győzelmükkel pontszámban beérték a hazai pályán meglepetésre csak 1 pontot szerző Vép együttesét. A vépieknek ráadásul szintén szükségük volt egy késői gólra ahhoz, hogy ne vereséggel zárják a 21. játéknapon a Táplánszentkereszt ellen.

Zsinórban másodszor győzött a Csákánydoroszló együttese, akik ezúttal a gyenge szezont produkáló Körmend ellen gyűjtötték be a 3 pontot. A piros-feketéknek úgy tűnik, hogy az edzőváltás sem segített megtalálni a helyes utat.

Hiába vezetett, a találkozó utolsó fél órájára elfáradt a Rábapaty saját közönsége előtt, így a Söpte megérdemelten távozott tőlük győztesen egy fordulatos meccset követően.

Megszakította 4 meccsen nyeretlenségi sorozatát a Celldömölk együttese, akik Csepregen tudták hosszú idő után begyűjteni a 3 pontot.

A forduló egyértelmű rangadóját a Király SE otthonában rendezték meg, ahol a második helyen álló csapat fogadta a listavezető Szombathelyi Haladást. A találkozóra megyei mérkőzéshez képest szép számú nézősereg látogatott ki. Az első játékrészben nem rezzent meg a háló, tapogatózó játék mellett lehetőségek akadtak csak mindkét oldalon. A második etapban aztán felpörögtek az események, egy gyors gólváltást követően azonban továbbra is döntetlenre álltak a felek. A találkozó hajrájához érkezve már sokan úgy gondolták, hogy az őszi meccshez hasonlóan ezúttal sem születik döntés az éllovasok derbijén, ám a Haladás játékosai ezt nem így gondolták, és másodszor is megszerezték a vezetést a találkozón egy büntetőt követően, erre pedig már nem volt válasza Halmosiéknak. A zöld-fehérek ezzel 6 pontosra növelték előnyüket a táblázaton a Királlyal szemben, és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy a szezon végén aranyérmet akasszanak a nyakukba.

Pihenésre nem lesz sok ideje a csapatoknak, hisz hétfőn már jönnek is a 22. forduló küzdelmei, mutatjuk a párosításokat.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!