A Budafok 30 ponttal a 13. helyen áll a bajnoki tabellán – három hellyel és négy ponttal a Szombathelyi Haladás mögött. A dél-budai csapat Erős Gáborral a kispadon kezdte a bajnokságot, majd a BVSC-Zugló elleni idegenbeli 2-1-es vereség után február 21-én szerződést bontottak Erőssel és a korábban Szombathelyen is dolgozó Dajka Lászlót nevezték ki vezetőedzőnek.

Dajkával két-két győzelem és vereség és egy döntetlen a piros-feketék mérlege, múlt vasárnap a Budafok 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvédot. A budafoki együttesben futballozik a korábbi Haladás-játékos, Németh Márió és Horváth Olivér is. Rajtuk kívül NB I-es múlttal rendelkezik többek között Fótyik Dominik, Szerető Krisztofer, Lorentz Márton, Kovács Dávid és Zsóri Dániel is. A budafokiak legeredményesebb játékosa Vasvári Zoltán hat találattal.

A szombathelyiek 34 ponttal a “csak” a 11.helyen állnak, ám a 6.helyen álló Soroksár is mindössze 1 ponttal szerzett többet.

A Haladás épp a XXIII. kerületiek elleni döntetlennel hangolt a mai meccsre. Húsvétkor a fővárosiak szereztek vezetést, de Pintér még időben egalizált és megérdemelt döntetlennel térhettek haza a zöld-fehérek.

Jovic tanítványai jó formában várják az összecsapást, hiszen az elmúlt 5 meccsen 10 pontot zsebeltek be, míg a vendégek 7 ponttal kettek gazdagabbak. Ősszel a Haladás Doktorics Áron góljával 1-0-ra nyert Budafokon.

A Haladás-Budafok meccset ÉLŐben közvetítjük a Rohonci útról. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!